Švédsky ČOKOLÁDOVÝ koláč z ovsených vločiek: Žiadna múka, cukor a vynikajúca chuť – získa si celú rodinu (RECEPT)!

Vynikajúci čokoládový koláč bez cukru a bez múky.

 

 

Je úplne fit, jednoduchý a chutí naozaj vynikajúco.

Podľa receptu z kanálu Wunderbare Rezepte ho hravo zvládnete.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

120 g ovsených vločiek

250 ml horúceho mlieka

2 zrelé banány

2 vajcia

40 g kakaového prášku

1 ČL prášku do pečiva

Štipka soli

Poleva:

50 g horkej čokolády 85%

3 lyžice mlieka/ sladkej smotany

Ďalej:

pekáč s rozmermi 22x14cm

Poznámka:

Ak nemáte čokoládu, zmiešajte kakaový prášok, kokosový olej a javorový sirup (zmiešajte v malej panvici a rozpustite na miernom ohni).

Postup:

Ovsené vločky nasypeme do misky.

 

 

Zalejeme s horúcim mliekom a necháme takto stáť 15 minút.

Zatiaľ si banán roztlačíme vidličkou.

Pridáme vajcia a premiešame.

 

 

Pridáme kakao, prášok do pečiva a štipku soli.

Dôkladne premiešame.

Teraz pridáme vločky spolu s mliekom a vymiešame jednotné cesto.

 

 

Nachystáme si menšiu formu na pečenie.

Vymastíme ju maslom a nalejeme kakaové cesto.

Pečieme 45-50 minút pri teplote 190 minút.

 

 

Po upečení polejeme polevou.

Polevu pripravíme tak, že rozpustíme čokoládu s mliekom alebo smotanou.

 

 

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels