Najjednoduchší čokoládový koláč s tvarohovým krémom: Takmer bez roboty máte dezert ako z cukrárne!

Fantastický recept na dezert ako z cukrárne, ktorý pripravíte bez veľkej námahy, sme našli na youtube.

Plná čokoládová chuť a lahodný osviežujúci krém z tvarohu. Úžasná dobrota!

Potrebujeme:

Na cesto

170 g hladkej múky

50 g kakaa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2,5 ČL prášku do pečiva

4 vajcia

80 g kyslej smotany

100 ml slnečnicového oleja

120 g cukru

1/4 ČL soli

Na krém

100 g kyslej smotany

400 g tvarohu

250 g kondenzovaného mlieka

50 g kakaa

Na polevu

60 g masla

100 g tmavej čokolády

40 g mlieka

Na sirup

100 g vody

50 g cukru

20 g koňaku / brandy

Postup:

Vo veľkej mise si zmiešajte múku, kakao, prášok do pečiva a soľ.

V samostatnej miske si vyšľahajte vajcia s cukrom, kyslou smotanou a olejom.

Potom do vaječnej hmoty primiešajte suchú zmes. Mixérom vyšľahajte do hladka.

Formu pokryte papierom na pečenie a vylejte do nej cesto.

Pečte vo vyhriatej rúre na 200 °C asi 12 – 15 minút.

Po uplynutí doby pečenia skontrolujte cesto pomocou drevenej špajdle.

Ak je cesto dobre upečené, vytiahnite ho z rúry a nechajte vychladnúť. Otočte ho a papier na pečenie dajte opatrne dolu.

Boky zarovnajte nožom a cesto rozrežte na 4 rovnaké časti.

Každú časť potrite sirupom, ktorý si pripravíte nasledovne: 50 g cukru rozmiešajte v 100 ml vody a priveďte do varu.

Povarte asi 2 minúty a nechajte vychladnúť. Pridajte 2 lyžice koňaku.

Pripravte krém. Zmiešajte kyslú smotanu, tvaroh, kakao a kondenzované mlieko.

Vypracujte do hladka.

Zostavte koláč. Na podnos dajte prvý plát cesta a potrite 1/3 krému.

Potom priložte druhý diel cesta, zľahka pritlačte a potrite opäť 1/3 krému. Pokračujte týmto spôsobom a potom odložte koláč do chladničky.

Pripravte si polevu.

Maslo zmiešajte s mliekom a priveďte do varu.

Do horúcej masy pridajte nalámanú čokoládu a miešajte, kým sa čokoláda úplne neroztopí.

Koláč polejte rovnomerne polevou a nechajte stuhnúť.

Nakrájajte a podávajte.

Prajeme dobrú chuť!