plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasný čokoládový koláč s jemnou tvarohovou plnkou: Jednoduchý a rýchlo hotový koláčik, ktorý pobláznil celú rodinu!

Vynikajúci čokoládový koláč s tou najjemnejšou tvarohovou plnkou, ktorá sa rozplýva na jazyku.

Cesto netreba miesiť, posýpka je chrumkavá a tvarohová náplň osviežujúca.

Dokonalá kombinácia chutí. 

Potrebujeme:

formu s priemerom 22 cm

280 g hladkej múky

180 g masla

60 g kakaa

80 – 100 g krupicového cukru

šipku soli

Na plnku: 

350 g tvarohu

70 – 100 g krupicového cukru

20 g vanilkového cukru

3 vajcia

70 g kyslej smotany

20 – 40 g kukuričného škrobu (ak je plnka príliš tekutá, pridajte viac, ak je hustá tak uberte)

Postup:

Do misy si dáme tvaroh, pridáme cukor, vanilkový cukor, smotanu, vajcia a kukuričný škrob.

Vyšľaháme ponorným mixérom na hladkú homogénnu hmotu.

Do samostatnej misky si nasypeme múku, prisypeme kakao a preosejeme.

Pridáme cukor, štipku soli a premiešame.

Maslo si nastrúhame na hrubom strúhadle (aby sa nám lepšie strúhalo, obalíme ho v zmesi múky a kakaa).

Maslo zapracujeme do múčnej zmesi a potom ju rozdelíme na tri časti.

 

Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie a na dno rovnomerne navrstvíme 2/3 sypkého kakaového cesta.

Cesto pritlačím na dno, aj na steny formy.

Potom rovnomerne navrstvíme tvarohovú plnku.

 

Vrch posypeme zvyšnou 1/3 sypkého cesta a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme 40 minút.

Necháme úplne vychladnúť, nakrájame a podávame.

Prajeme dobrú chuť!

Videonávod

 

 

Najlepšie recepty na dnes