plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čokoládový blesk s grankom a vôňou kávy: Úžasný šťavnatý koláč pripravený za 15 minút – pre moju rodinu číslo 1!

Vynikajúci koláčik, deti by ho jedli aj každý deň.

Výborný šťavnatý koláčik s kávou, džemom a čoko polevou.

 

 

Ak nechcete verziu s kávou, môžete ako náhradu použiť kakao, alebo pridať jednoducho viac granka.

Prípadne môžete použiť aj kapučínový prášok.

Ešte je dôležité dodať, aby ste všetky prísady dávkovali hrnčekom s rovnakým objemom.

Ja som použila hrnček s objemom 250 ml.

Potrebujeme:

Cesto:

5 vajec

1 hrnček kryštálového cukru

 

 

1 hrnček polohrubej múky

1 hrnček Granka

1 hrnček oleja

1 prášok do pečiva

Na poliatie:

 

 

1/2 hrnček uvarenej osladenej kávy Nescafé (alebo kávy bez kofeínu, prípadne cappuccina)

malinový džem na potretie

Poleva:

2,5 dl smotany na šľahanie

 

 

200 g čokolády na varenie

Postup:

Do misky dáme rozšľahané vajcia.

Pridáme kryštálový cukor, polohrubú muku, Granko, olej a prášok do pečiva.

 

 

Zamiešame.

Vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech.

Pečieme vo vyhratej rúre pri teplote 180 stupňové 35 až 45 minút.

 

 

Upečený, ešte teplý koláč pokvapkáme teplou osladenou kávou.

Necháme chvíľu vsiaknuť.

Potom cesto potrieme malinovým džemom.

 

 

Poleva:

V smotane na šľahanie rozpustíme čokoládu na varenie, spolu uvaríme, vylejeme na cesto a roztrieme.

Koláč necháme na chladnom mieste odleží 8 až 10 hodín.

 

 

Pokrájame ho na menšie kúsky a dozdobíme napr. šľahačkou.

Prajeme  vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes