plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čokoládový dezert za 5 minút: Žiadne pečenie a žiadna želatína!

Sme si istí, že z tohto dezertu bude nadšená celá vaša rodina a priatelia.

 

 

Jednoduchý delikátny dezert, ktorého prípravou nepremárnite značnú časť dňa.

Jednoduchý a rýchly recept na jemný čokoládový dezert z youtube kanála lecker und gesund.

Potrebujeme:

600 g sušienok

120 g kryštálového cukru

250 ml mlieka

10 g vanilkového cukru

 

 

150 g masla

60 g kakaa

100 g čokolády

100 g smotany na šľahanie

Postup:

Okraje formy na dezert položíme na tanier.

Na spodok naukladáme sušienky.

Do rajnice nalejeme mlieko.

 

 

Pridáme cukor.

Nasypeme vanilkový cukor.

Metličkou premiešame.

 

 

Rajnicu preložíme na sporák.

Pridáme kakaový prášok.

Dôkladne vymiešame.

 

Potom pridáme maslo.

Miešame, kým sa nerozpustí.

Rajnicu zložíme a necháme 10 minút vychladnúť.

 

V hlbokej miske nalámeme 500 g sušienok.

Vložíme ich do plastového vrecka.

Na tvrdej podložke valčekom roztlčieme.

 

 

Vložíme ich do misky.

Zalejeme kakaovou zmesou.

Špachtľou dôkladne vymiešame.

 

 

Hmotu nanesieme na sušienky vo forme a zarovnáme.

Na vrch naukladáme ďalšiu vrstvu sušienok a jemne potlačíme.

Na tvrdej podložke nožom nasekáme čokoládu.

 

 

Nasekanú čokoládu vložíme do samostatnej misky.

Zalejeme horúcou smotanou.

Metličkou miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

 

 

Čokoládu nanesieme na vrch dezertu.

Rovnomerne ju navrstvíme po celej ploche.

Dezert vložíme do chladničky, kým čokoláda nestuhne.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes