Pripravte si doma luxusný krémový koláč, ktorý vyzerá a chutí priam božsky.
Hneď po prvom vyskúšaní sme si ho zamilovali celá rodina.
Fantastický recept na najjemnejší čokoládový dezert z youtube kanála Lecker mit Sophie Mayer.
Potrebujeme:
6 vajec
štipku soli
165 g kryštálového cukru
130 g múky
40 g kakaa
500 g kyslej smotany 20%
100 g práškového cukru
300 g mascarpone
40 g kakaa
30 g horkej čokolády
30 ml smotany na šľahanie
Postup:
Do dvoch misiek oddelíme žĺtky od bielok.
Do hlbokej misy pridáme bielky, soľ a šľaháme do nadýchaného stavu.
Počas šľahania po dávkach pridávame cukor.
Šľaháme, kým sa cukor nerozpustí (kým sa nevytvoria mäkké vrcholy).
Pridáme žĺtky a vyšľaháme do hladka.
V nádobe lyžicou zmiešame kakao s múkou.
Kakaovú zmes preosejeme do krému v dvoch dávkach a metličkou jemne premiešame.
Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 15 minút pri teplote 180°C.
Do samostatnej hlbokej misy pridáme smotanu, cukor a mixérom vyšľaháme.
Potom pridáme mascarpone a šľaháme 2-3 minúty.
Do zmesi nasypeme kakaový prášok a vyšľaháme krém.
Cesto vyberieme z plechu, prekryjeme papierom, pomocou mriežky pretočíme a odstránime papier.
Odkrojíme okraje a v mixéri ich rozdrvíme.
Cesto prekrojíme na dve časti a potom každú časť vodorovne na polovicu.
Plát cesta potrieme krémom a preložíme ďalším plátom cesta.
Proces zopakujeme aj s ostatnými časťami cesta a nakoniec krémom potrieme celý dezert.
Po krajoch nanesieme rozdrvené cesto.
Do misky nalámeme čokoládu a zohrejeme ju.
Nalejeme horúcu smotanu a vymiešame do hladka.
Pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme vrch dezertu čokoládovým krémom.
Čokoládu necháme stuhnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: