Fantasticky chutný nepečený dezert s čokoládou a veľmi jemným jogurtovým krémom.
Všetko pripravíte doslova za pár minút.
Ak chcete robiť dezert na veľký plech, odporúčam zvýšiť množstvo surovín.
Výborný recept sme našli na kanáli Výdatné jedlo.
Potrebujeme:
200 gramov kr. cukru
70 gramov hladkej múky
3 vajcia
600 gramov bieleho jogurtu
20 gramov vanilkového cukru
100 gramov masla
100 gramov kr. cukru
40 g kakaa
150 g bieleho jogurtu
60 gramov masla
400 gramov čokoládových sušienok
Postup:
V miske si zmiešame cukor a múku.
Pridáme vajcia.
Dobre premiešame metličkou.
Vymiešame jednotnú zmes
Do nej vmiešame biely smotanový jogurt.
Opäť všetko dobre premiešame.
Preložíme na plameň.
Varíme, kým nezískame hustú zmes pudingovej konzistencie.
Varíme za stáleho miešania.
Pridáme vanilkový cukor.
Pridáme nakrájané maslo a rozmiešame tak, aby sa maslo rozpustilo.
Nachystáme si menšiu formu s vyššími okrajmi (okraje formy je dobré vyložiť papierom na pečenie).
Zákald tvoria 3 rady sušienok po 3 kusy.
Teraz navrstvíme prvú vrstvu krému.
Pokračujeme sušienkami a opäť v vrstvou krému.
Pokračujeme vrstvou sušienok.
Nakoniec si do hrnca nasypeme cukor.
Pridáme kakao a rozmiešame.
Pridáme aj jogurt a opäť dobre premiešame.
Preložíme na plameň a za stáleho miešania uvaríme hmotu podobnú pudingu.
Do horúceho pudingu vmiešame maslo a miešaním rozpustíme.
Navrstvíme na vrch dezertu a uhladíme.
Chladíme 2 hodiny.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: