Famózny čokoládový dezert plnený pudingovým krémom: Túto maškrtu bude milovať celá rodina!

Túžite po dezerte, ktorý je jednoduchý na prípravu a obľúbi si ho celá rodina?

Pripravte si tento čokoládový dezert plnený pudingovým krémom.

Vyzerá ako z cukrárne, príprava je veľmi jednoduchá a chuť naozaj lahodná.

 

 

...

Postupujte podľa tohto receptu z youtube. 

Potrebujeme:

formu s priemerom 22 cm

4 vajíčka (rozdelíme na bielky a žĺtky)

180 g kryštálového cukru

100 ml vody

štipku soli

130 g hladkej múky

1 PL sódy bikarbóny

2 – 3 PL kakaa

Na krém:

2 vajcia

50 g kryštálového cukru

150 g kondenzovaného mlieka

3 PL vanilkového cukru

250 ml mlieka

250 g masla

Na impregnáciu:

150 ml vody

1 PL kondenzovaného mlieka

Na polevu:

3 PL kakaa

3 PL kryštálového cukru

3 – 4 PL kyslej smotany

50 g masla

Postup:

V mise si vyšľaháme žĺtky s 80 g cukru do peny, potom dolejeme vodu a pokračujeme v šľahaní, aby vznikla kompaktná zmes. 

Bielky si nalejeme do druhej misy, pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého následne zašľaháme 100 g cukru. 

 

 

Teraz spojíme žĺtkovú hmotu so snehom z bielkov a vyšľaháme ich spolu.

Do tejto hmoty si preosejeme múku s kakaom a sódou bikarbónou. Špachtľou zľahka zapracujeme.

Na dno formy si navrstvíme papier na pečenie a vylejeme do nej pripravenú hmotu. 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 30 minút. 

Po upečení korpus vyberieme z formy, odstránime papier na pečenie a prekrojíme ho pomocou nite na dve polovice. 

Krém si pripravíme nasledovne.

Do hrnca si rozbijeme vajcia, nasypeme cukor, aj vanilkový cukor, nalejeme kondenzované mlieko a nasypeme múku. Všetko spolu vymiešame. 

Vzniknutú hmotu zalejeme mliekom, vymiešame, hrniec dáme na sporák a na miernom ohreve uvaríme hustý krém. 

Krém prelejeme do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. 

 

 

Zmäknuté maslo si vyšľaháme šľahačom asi 4 – 5 minút a doňho po lyžiciach zašľaháme vychladnutý krém. 

Vo vode si rozpustíme lyžicu kondenzovaného mlieka, rozmiešame a tento sirup použijeme na impregnáciu korpusu. 

Na jednu časť korpusu rovnomerne rozotrieme krém, uhladíme a prikryjeme druhou časťou naimpregnovaného korpusu. 

Dezert prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky asi na 5 – 6 hodín.

 

 

Na záver si z cukru, kakaa, smotany a masla ešte v hrnci uvaríme polevu. 

Formu po vychladení dezertu odstránime a dezert polejeme polevou, ktorú uhladíme po celom povrchu. 

Vrch ozdobíme pomocou zdobiaceho vrecúška.

Hotovo.

Môžeme nakrájať a podávame.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay