Čokoládový dezert hotový za 15 minút si obľúbi každý: Chuť, ktorá sa nedá opísať!

Vyskúšajte doma náš recept na výborný čokoládovo-krémový dezert, ktorý je jednoduchý na prípravu.

Moje deti si ho okamžite zamilovali a žiadajú ho pri každej príležitosti.

 

 

Nenáročný recept na mimoriadne chutný čokoládový koláč z youtube kanála Herzhaftes Essen.

...

Potrebujeme:

2 vajcia

štipku soli

120 g kryštálového cukru

150 ml mlieka

50 ml rastlinného oleja

150 g hladkej múky

30 g kakaa

1 ČL prášku do pečiva

10 g želatíny

50 ml vody

200 g kondenzovaného mlieka

200 ml smotany na šľahanie

50 g čokolády

40 ml smotany na šľahanie

Postup:

Do hlbokej misy pridáme vajcia.

Pridáme štipku soli a mixérom vyšľaháme.

 

 

Počas šľahania postupne po troškách pridávame cukor.

Potom rovnako pridávame aj mlieko.

 

 

Ďalej počas šľahania pridáme olej.

Pomocou sitka do zmesi preosejeme múku s kakaom a práškom do pečiva.

 

 

Všetko spolu vymiešame metličkou, kým nevznikne riedke cesto.

Cesto prelejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Rovnomerne zarovnáme.

 

 

Plech vložíme do rúry.

Pečieme 15 minút pri teplote 180°C.

Po upečení cesto rozdelíme na polovicu.

 

 

Jednu časť cesta preložíme na dno formy s odnímateľnými bokmi alebo na tanier a priložíme len boky formy.

Krém môžeme pripravovať, kým sa upečie cesto, ušetríme tak čas.

V menšej miske rozmiešame želatínu s vodou.

 

 

Do čistej hlbokej misky pridáme kondenzované mlieko, smotanu a vyšľaháme krém.

Roztopenú želatínu v miske zmiešame s trochou krému.

Nalejeme späť do misky a vyšľaháme.

 

 

Krém nanesieme na cesto, špachtľou rozotrieme a prekryjeme druhým kusom cesta.

V malej miske roztopíme čokoládu.

Pridáme smotanu a lyžičkou vymiešame.

 

 

Čokoládu natrieme na vrch dezertu a vložíme na hodinu do chladničky.

Po vybratí z chladničky odstránime formu a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay