Na tento vynikajúci čokoládový dezert nepotrebujete ani štipku múky!
Jeho krémová konzistencia a skvelá chuť sú doslova návykové.
Úplne sa roztápa v ústach a na svoje si príde každý, kto miluje čokoládu.
Tento jednoduchý recept z youtube sa rozhodne oplatí vyskúšať.
Potrebujeme:
350 g tmavej čokolády
4 vajcia
30 g masla
30 ml mlieka
štipku soli
10 g vanilkového cukru
400 ml šľahačkovej smotany (100 ml na polevu)
Postup:
Do misky si nalámeme 120 g čokolády.
Pridáme maslo a roztopíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre.
Prilejeme mlieko a vymiešame dohladka.
Do 2 samostatných misiek si rozdelíme vajcia na žĺtky a bielky.
K bielkom nasypeme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh.
K žĺtkom pridáme vanilkový cukor.
Vyšľaháme spolu do peny.
Následne do žĺtkovej hmoty primiešame 1/3 čokoládovej zmesi.
Do misky s čokoládou pridáme 3 lyžice vyšľahaného snehu.
Vymiešame dohladka a následne celé primiešame k snehu, ktorý nám ostal v miske.
Plech s rozmermi 38 x 26 cm si vystelieme papierom na pečenie.
Vylejeme naň cesto a rovnomerne rozotrieme.
Pečieme 15 – 20 minút v predhriatej rúre pri teplote 170 °C.
Upečený plát preklopíme na pracovnú dosku, odstránime papier na pečenie a mierne oškrabeme vrch.
Následne ho rozrežeme na 3 približne rovnaké časti.
Teraz si do misky nalámeme 150 g čokolády a dáme ju roztopiť. V druhej miske si vyšľaháme šľahačkovú smotanu.
Šľahačku zmiešame s roztopenou čokoládou a môžeme zostaviť dezert.
Na jeden plát upečeného cesta navrstvíme asi tretinu čokoládového krému, prikryjeme druhým plátom, opäť navrstvíme krém a priklopíme tretím cestovým plátom.
Celý dezert teraz potrieme zvyškom krému.
Zvyšných 80 g čokolády si opäť roztopíme a zmiešame so 100 g teplej šľahačkovej smotany.
Vypracujeme kompaktnú čokoládovú polevu.
Polevu rozotrieme na celý dezert, môžeme nechať vychladiť alebo hneď nakrájame a podávame.
Prajeme dobrú chuť!