plny-hrniec_transparent_negativ.png

Žiadna múka a pritom taký lahodný dezert: Táto čokoládová dobrota sa úplne topí v ústach a je to nebíčko v papuľke!

Na tento vynikajúci čokoládový dezert nepotrebujete ani štipku múky!

Jeho krémová konzistencia a skvelá chuť sú doslova návykové.

Úplne sa roztápa v ústach a na svoje si príde každý, kto miluje čokoládu.  

 

 

Tento jednoduchý recept z youtube sa rozhodne oplatí vyskúšať.

Potrebujeme:

350 g tmavej čokolády

4 vajcia

30 g masla

30 ml mlieka

štipku soli

10 g vanilkového cukru

400 ml šľahačkovej smotany (100 ml na polevu)

Postup:

Do misky si nalámeme 120 g čokolády.

 

 

Pridáme maslo a roztopíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. 

Prilejeme mlieko a vymiešame dohladka. 

Do 2 samostatných misiek si rozdelíme vajcia na žĺtky a bielky. 

 

 

K bielkom nasypeme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. 

K žĺtkom pridáme vanilkový cukor.

Vyšľaháme spolu do peny. 

 

 

Následne do žĺtkovej hmoty primiešame 1/3 čokoládovej zmesi. 

Do misky s čokoládou pridáme 3 lyžice vyšľahaného snehu.

Vymiešame dohladka a následne celé primiešame k snehu, ktorý nám ostal v miske.

Plech s rozmermi 38 x 26 cm si vystelieme papierom na pečenie.

 

 

Vylejeme naň cesto a rovnomerne rozotrieme. 

Pečieme 15 – 20 minút v predhriatej rúre pri teplote 170 °C. 

Upečený plát preklopíme na pracovnú dosku, odstránime papier na pečenie a mierne oškrabeme vrch.

Následne ho rozrežeme na 3 približne rovnaké časti. 

Teraz si do misky nalámeme 150 g čokolády a dáme ju roztopiť. V druhej miske si vyšľaháme šľahačkovú smotanu. 

Šľahačku zmiešame s roztopenou čokoládou a môžeme zostaviť dezert.

Na jeden plát upečeného cesta navrstvíme asi tretinu čokoládového krému, prikryjeme druhým plátom, opäť navrstvíme krém a priklopíme tretím cestovým plátom.

Celý dezert teraz potrieme zvyškom krému. 

 

 

Zvyšných 80 g čokolády si opäť roztopíme a zmiešame so 100 g teplej šľahačkovej smotany.

Vypracujeme kompaktnú čokoládovú polevu.  

Polevu rozotrieme na celý dezert, môžeme nechať vychladiť alebo hneď nakrájame a podávame. 

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes