Žiaden cukor, žiadne pečenie a chuť absolútne dokonalá: Tento rýchly zákusok z vás urobí hviezdu každej oslavy – recept hodný metálu!!

Chcem sa s vami podeliť o tento úžasný recept. Zákusok, alebo trotu (podľa toho, akú formu na rpírpavu zvolíte) môžete robiť v dvoch variantoch – s polevou, alebo bez polevy. Chcem povedať, že obe variantý sú úžasné, ale predsa-len odporúčam tú s polevou.

Potrebujeme:

Základ:

1 bal. BeBe keksov čokoládových, alebo klasických bielych (130 g)

90-100 g rozpusteného masla

Krém:

250 g tvarohu vo vaničke

1 mascarpone 250 g

280 ml tekutej šľahačky

400 g horkej čokolády alebo čokolády na varenie (najlepšie s 50 % kakaa)

Poleva na ozdobu (ak ju budete robiť):

140 ml šľahačky tekutej

100 g horkej čokolády alebo čokolády na varenie

Postup:

Sušienky rozmixujeme, pridáme rozpustené maslo a zmes natlačíme do formy vyloženej papierom na pečenie – formu urovnáme obrátenou stranou lyžičky. Dáme na chvíľu do chladničky.

Náplň: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme mierne vychladnúť. Mascarpone, tvaroh a tekutú šľahačku zľahka premiešame. Do tejto hmoty pridáme celú rozpustenú čokoládu a vyšľaháme šľahačom na hladký krém. Nepridávame žiaden cukor – dezert je akurát sladký.

Čokoládovú hmotu navrstvíme na sušienkový korpus a šup sdo chladničky (najlepšie cez noc).

Poleva (ak robíte): Šľahačku nalejeme do hrnca, privedieme do varu. Vypneme plyn. Dáme do nej čokoládu nalámanú na kúsky a vymiešame do spojenia. Potom polevu vylejeme na zákusok a dáme aspoň na hodinku do chladničky. Pri krájaní sa to vôbec neláme, je to konzistencie akurát presne na krájanie.

Ak nerobíte polevu, dezert môžete ozdobiť podľa vlastnej fantázie – krásne vyzerá napríklad zdobenie z parížskej šľahačky a čokoládových trubičiek. Stačia ale aj obyčajné čokoládové hoblinky.

Dnes najobľúbenejšie