MILIÓNOVÝ čokoládový cheesecake, ktorý sa nepečie: Príprava zaberie 15 minút a je to najlepší dezert, aký poznám!

Úžasný recept pre všetkých milovníkov čokolády, ktorý si môžete pripraviť kedykoľvek dostanete chuť.

Zamilujete si nielen tú fantastickú chuť, ale aj rýchlu a skutočne jednoduchú prípravu.

 

 

Čokoládovo mascarpone krém, na vrchu jemná čokoládová poleva, ktorá sa pri krájaní vôbec neláme a ako pri iných dezertoch a sušienkový chrumkavý základ.

...

Potrebujeme:

260 g BeBe sušienky

1 lyžica kakao

100 g maslo

Krém:

500 g mascarpone

120 g práškový cukor

štipka soľ

300 g čokoláda

250 ml smotana na šľahanie

Poleva:

100 ml smotana na šľahanie

100 g čokoláda

Na ozdobu:

 

 

Hoblinky čokolády

Čerstvé ovocie

Postup:

Sušienky rozmixujeme pomocou mixéra, pridáme rozpustené maslo a pridáme aj lyžicu kakaa.

 

 

Premiešame a pripravenú sušienkovú hmotu nasypeme na dno formy o priemere 24 cm, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie.

Pekne utlačíme a odložíme do chladničky.

Mascarpone vymiešame s cukrom a štipkou soli (nemiešam mixérom, ale iba ručnou metličkou, aby mascarpone veľmi nezredlo).

 

 

Pridáme rozpustenú a mierne vychladenú čokoládu.

Znova ručne premiešame.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a ručne ju primiešame k čokoládovej hmote.

Pripravený krém nanesieme na sušienkový základ a pekne uhladíme.

Dáme do chladničky na hodinu.

 

 

Potom na vrch nalejeme čokoládovú polevu: smotanu ohrejeme, pridáme nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme.

Necháme stuhnúť v chlade najlepšie počas celej noci.

Vrch ozdobíme čokoládou alebo čerstvým ovocím.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels