Úžasný recept pre všetkých milovníkov čokolády, ktorý si môžete pripraviť kedykoľvek dostanete chuť.
Zamilujete si nielen tú fantastickú chuť, ale aj rýchlu a skutočne jednoduchú prípravu.
Čokoládovo mascarpone krém, na vrchu jemná čokoládová poleva, ktorá sa pri krájaní vôbec neláme a ako pri iných dezertoch a sušienkový chrumkavý základ.
Potrebujeme:
260 g BeBe sušienky
1 lyžica kakao
100 g maslo
Krém:
500 g mascarpone
120 g práškový cukor
štipka soľ
300 g čokoláda
250 ml smotana na šľahanie
Poleva:
100 ml smotana na šľahanie
100 g čokoláda
Na ozdobu:
Hoblinky čokolády
Čerstvé ovocie
Postup:
Sušienky rozmixujeme pomocou mixéra, pridáme rozpustené maslo a pridáme aj lyžicu kakaa.
Premiešame a pripravenú sušienkovú hmotu nasypeme na dno formy o priemere 24 cm, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie.
Pekne utlačíme.
A odložíme do chladničky.
Mascarpone vymiešame s cukrom a štipkou soli (nemiešam mixérom, ale iba ručnou metličkou, aby mascarpone veľmi nezredlo).
Pridáme rozpustenú a mierne vychladenú čokoládu.
Znova ručne premiešame.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky.
Ručne ju primiešame k čokoládovej hmote.
Pripravený krém nanesieme na sušienkový základ a pekne uhladíme.
Dáme do chladničky na hodinu.
Potom na vrch nalejeme čokoládovú polevu: smotanu ohrejeme.
Pridáme nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme.
Necháme stuhnúť v chlade najlepšie počas celej noci.
Vrch ozdobíme čokoládou alebo čerstvým ovocím.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)