plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čokoládový blesk z hrnčeka: Úžasne šťavnatý zákusok bez práce, 15 minút a už sa pečie – pre moju rodinu číslo 1!

Tento recept môžete robiť klasicky na obyčajnom plechu, alebo zmenšiť dávku a pripraviť ho ako tortu v okrúhlej forme. Je to na vás, výsledok je zakaždým fantastický.

Tento recept môžete robiť klasicky na obyčajnom plechu, alebo zmenšiť dávku a pripraviť ho ako tortu v okrúhlej forme. Je to na vás, výsledok je zakaždým fantastický.

Potrebujeme:

Cesto:

5 ks vajec
1 hrnček kryštálového cukru
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček Granka + 1 lyžicu kakaa (kakao môžete vynechať)
1 hrnček oleja
1 bal. prášok do pečiva

Na poliatie:

1/2 hrnčeka
uvarenej osladenej kávy Nescafé
džem na potretie

Poleva:

2,5 dl smotany na šľahanie
200 g čokolády na varenie

Postup:

Do misky dáme rozšľahané vajcia, kryštálový cukor, polohrubú múku, Granko, olej a prášok do pečiva. Zamiešame a vylejeme na tukom vymastený, múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhratej rúre pri teplote 180 ° C 35 až 45 minút (ak pečiete v menšej forme, pečieme dlhšie – pripravenosť cesta otestujeme špáradlom). Upečený, ešte teplý koláč pokvapkáme teplou osladenou kávou, necháme chvíľu vsiaknuť a cesto potrieme džemom.

V smotane na šľahanie rozpustíme čokoládu na varenie, prevaríme, vylejeme na cesto a rozotrieme. Koláč necháme na chladnom mieste odležať 8 až 10 hodín.
Pokrájame a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes