plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čokoládový blesk s Nutellou: Úžasný šťavnatý zákusok pripravený za 20 minút – na každej oslave číslo 1!

Vnikajúci zákusok s lahodným krémom a rýchlou prípravou!

Vnikajúci zákusok s lahodným krémom a rýchlou prípravou!

 

 

Potrebujeme:

Veľkosť plechu 40 cm x 29 cm

Na odmeranie cukru, oleja a mlieka je použitý pohár s objemom 250 ml

Na cesto:

• 4 vajcia

• 300 g hl. múky

• 200 g kr. cukru (3/4 pohára)

• 225 ml oleja (necelý pohár oleja)

• 250 ml mlieka

• 3 polievkové lyžice kakaa

• 1 balenie prášku do pečiva

• 1 balenie vanilkového cukru

Na preliatie:

 

 

• 150 ml studeného mlieka

Na krém:

• 8 polievkových lyžíc Nutelly

• 500 g mascarpone alebo jemného tvarohu

• 400 ml smotany na ľahanie

• 2 balenia stužovača do šľahačky

Postup:

Foto: youtube.com

 

Na cesto si vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom a tekutými prísadami.

Pridáme preosiatu múku s kakaom, práškom do pečiva a vymiešame jednotné cesto.

Cesto navrstvíme na plech.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 20 minút (teplote asi 180-190 stupňov).

 

Foto: youtube.com

 

Upečené cesto prelejme mliekom.

 

Foto: youtube.com

 

Na cesto si vyšľaháme mascarpone s Nutellou.

Smotanu si vyšľaháme zvlášť so stužovačmi a vmiešame do Nutellovej zmesi.

 

Foto: youtube.com

 

Krém navrstvíme na cesto a uhladíme.

 

Foto: youtube.com

 

Nakoniec zalejeme ľubovolnou čokoládovou polevou.

Napríkald čokoláda rozpustená v šľahačkovej smotane, alebo kalsická poleva z čokolády a trochy oleja.

 

Foto: youtube.com

 

Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

zdroj: youtube

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes