Tento výnimočný dvojfarebný koláčik chutí ešte lepšie ako vyzerá. Vyskúšajte aj vy túto neodolateľnú  pochúťku a presvedčte sa na vlastnej chuti, že tento dezert je skutočne neodolateľný!

Potrebujeme:

100 g horkej čokolády

120 g masla

150 g kryštálového cukru

4 vajcia

150 g hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku prášku do pečiva

300 g jemného tvarohu

1 bal. vanilkového cukru

300 g vykôstkovaných čerešní

Štipku soli

Postup:

Čokoládu nalámeme na malé kúsky a spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.

2 vajcia a 50 g cukru vyšľaháme do peny. Pridáme soľ a vanilkový cukor.

V inej miske zmiešame tvaroh so zvyšným cukrom a zvyšnými vajciami. Vyšľaháme mixérom tak, aby sme získali hladkú krémovú hmotu.

K šľahaným vajciam s cukrom vmiešame rozpustený čokoládu. Postupne pridáme aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Pripravíme si formu na pečenie s vyššími okrajmi (priemer formy cca 21 cm). Formu vymažeme maslom.

Do formy vylejeme 1/3 čokoládového cesta a na cesto navrstvíme 1/2 tvarohového krému. Potom uložíme čerešne, opäť zalejeme tmavým cestom, na ktoré navrstvíme tvarohový krém a čerešne. Poslednú vrstvu by malo tvoriť tmavé cesto.

Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 40-50 minút pri teplote 180 stupňov. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť vo forme. Potom vyberieme z formy a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

 

Témy:


Pridajte svoj komentár