plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čokoládovo-pomarančová bábovka: Fantastický recept na skutočnú delikatesu!

Recept na fantastickú čokoládovo-pomarančovú bábovku, akú ste ešte nejedli.

Tento fantastický recept mám od mojej babky, ktorá nám túto nadýchanú lahôdku pripravovala pri každej našej návšteve.

 

 

Vynikajúci recept z youtube kanála Apron na jemnú čokoládovo-pomarančovú bábovku.

Potrebujeme:

4 žĺtky

20 g kryštálového cukru

60 g rastlinného oleja

kôru z pomaranča

80 ml pomarančovej šťavy

100 g hladkej múky

10 g kukuričného škrobu

10 g kakaového prášku

4 bielky

1 ČL citrónovej šťavy

80 g kryštálového cukru

Postup:

Do misky oddelíme žĺtky.

Pridáme cukor a metličkou rozšľaháme.

Potom pridáme olej a poriadne premiešame.

 

 

Do zmesi pridáme nastrúhanú kôru a šťavu z jedného pomaranča.

Poriadne premiešame.

Cez sitko preosejeme múku.

Miešame, kým nám nevznikne riedke cesto.

 

 

Cesto rozdelíme do dvoch misiek.

Do jednej z nich preosejeme škrob.

Do druhej kakao v prášku.

 

 

Obidve zmesi poriadne vymiešame.

Do nádoby od mixéra pridáme bielky.

Pridáme aj citrónovú šťavu.

Počas šľahania po častiach pridávame cukor.

 

 

Penu z bielkov rovnako rozdelíme do obidvoch mís.

Po častiach ju poriadne metličkou zašľaháme.

Cesto pridáme do formy na bábovku (viď video).

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 40-45 minút pri teplote 160°C.

Bábovku necháme vychladnúť.

Vyberieme ju z formy a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes