Recept na fantastickú čokoládovo-pomarančovú bábovku, akú ste ešte nejedli.
Tento fantastický recept mám od mojej babky, ktorá nám túto nadýchanú lahôdku pripravovala pri každej našej návšteve.
Vynikajúci recept z youtube kanála Apron na jemnú čokoládovo-pomarančovú bábovku.
Potrebujeme:
4 žĺtky
20 g kryštálového cukru
60 g rastlinného oleja
kôru z pomaranča
80 ml pomarančovej šťavy
100 g hladkej múky
10 g kukuričného škrobu
10 g kakaového prášku
4 bielky
1 ČL citrónovej šťavy
80 g kryštálového cukru
Postup:
Do misky oddelíme žĺtky.
Pridáme cukor a metličkou rozšľaháme.
Potom pridáme olej a poriadne premiešame.
Do zmesi pridáme nastrúhanú kôru a šťavu z jedného pomaranča.
Poriadne premiešame.
Cez sitko preosejeme múku.
Miešame, kým nám nevznikne riedke cesto.
Cesto rozdelíme do dvoch misiek.
Do jednej z nich preosejeme škrob.
Do druhej kakao v prášku.
Obidve zmesi poriadne vymiešame.
Do nádoby od mixéra pridáme bielky.
Pridáme aj citrónovú šťavu.
Počas šľahania po častiach pridávame cukor.
Penu z bielkov rovnako rozdelíme do obidvoch mís.
Po častiach ju poriadne metličkou zašľaháme.
Cesto pridáme do formy na bábovku (viď video).
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40-45 minút pri teplote 160°C.
Bábovku necháme vychladnúť.
Vyberieme ju z formy a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: