Tieto mandlovo – čokoládové trubičky plnené parížskou šľahačkou podľa receptu pani Anny Balážovej nadchnú každého milovníka čokolády. Hodia sa na každú príležitosť a najlepšie chutia dobre vychladené.
Potrebujeme:
Z tohto množstva vám vyjde asi 120 ks trubičiek.
Na cesto:
500 g hladkej múky
100 g mletých mandlí
200 g práškového cukru
150 g masla
1 vajce
1 žĺtok
Na parížsku šľahačku:
500 ml šľahačkovej smotany (33%)
200 g kvalitnej čokolády
Na poliatie:
čokoládovú polevu alebo čokoládu na varenie, ktorú môžete zmiešať s trochou kokosového oleja
Postup:
Do väčšej misy si preosejeme múku s cukrom a mletými mandľami. Pridáme zmäknuté maslo, vajcia a vypracujeme hladké cesto. To si potom zabalíme do mikroténového vrecúška a odložíme do chladničky.
Medzitým si pripravíme kovové valčeky na prípravu trubičiek. Cesto si prekrojíme na dve časti a vyvaľkáme cez potravinársku fóliu. Cesto si narežeme na rovnaké pásy podľa šírky valčekov. Potom ich narežeme priečne, aby nám vznikli rovnomerné kúsky, ktoré následne natočíme na jednotlivé valčeky a ukladáme vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie.
Pečieme v rozohriatej rúre na 170 °C asi 10 – 12 minút alebo do zlatista. Necháme ich vychladnúť a potom valčeky opatrne odstránime. Cesto je po upečení dostatočné pevné a keď ste si po okrajom nechali dosť miesta, mali by ísť ľahko dolu. Takto upečené trubičky môžete pokojne aj skladovať v mrazničke a naplniť ich neskôr.
Teraz si pripravíme parížsku šľahačku. Do kovovej misky si nalámeme čokoládu, zalejeme ju horúcou šľahačkovou smotanou, ktorú sme si zohriali v hrnci a metličkou dobre rozmiešame, kým sa obe suroviny nespoja a nevznikne kompaktná hmota. Potom odložíme do chladničky do druhého dňa.
Pripravíme si čokoládovú polevu, oblejeme ňou každú trubičku a necháme stuhnúť. Medzitým si vyberieme z chladničky parížsku šľahačku a krátko vyšľaháme. Pomocou zdobiaceho vrecka si trubičky naplňte parížskou šľahačkou a nechajte odležať v chladničke minimálne 24 hodín aby zmäkli. Môžete podávať. Trubičky vydržia čerstvé maximálne 5 dní. Prajeme dobrú chuť!