Čokoládové trubičky plnené parížskou šľahačkou: Ak milujete čokoládu, pri jedení týchto trubičiek budete v siedmom nebi!

Tieto mandlovo – čokoládové trubičky plnené parížskou šľahačkou podľa receptu pani Anny Balážovej nadchnú každého milovníka čokolády. Hodia sa na každú príležitosť a najlepšie chutia dobre vychladené.

Potrebujeme:

Z tohto množstva vám vyjde asi 120 ks trubičiek.

Na cesto:

500 g hladkej múky

100 g mletých mandlí

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g práškového cukru

150 g masla

1 vajce

1 žĺtok

Na parížsku šľahačku:

500 ml šľahačkovej smotany (33%)

200 g kvalitnej čokolády

Na poliatie:

čokoládovú polevu alebo čokoládu na varenie, ktorú môžete zmiešať s trochou kokosového oleja

Postup:

Do väčšej misy si preosejeme múku s cukrom a mletými mandľami. Pridáme zmäknuté maslo, vajcia a vypracujeme hladké cesto. To si potom zabalíme do mikroténového vrecúška a odložíme do chladničky.

Medzitým si pripravíme kovové valčeky na prípravu trubičiek. Cesto si prekrojíme na dve časti a vyvaľkáme cez potravinársku fóliu. Cesto si narežeme na rovnaké pásy podľa šírky valčekov. Potom ich narežeme priečne, aby nám vznikli rovnomerné kúsky, ktoré následne natočíme na jednotlivé valčeky a ukladáme vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie.

Pečieme v rozohriatej rúre na 170 °C asi 10 – 12 minút alebo do zlatista. Necháme ich vychladnúť a potom valčeky opatrne odstránime. Cesto je po upečení dostatočné pevné a keď ste si po okrajom nechali dosť miesta, mali by ísť ľahko dolu. Takto upečené trubičky môžete pokojne aj skladovať v mrazničke a naplniť ich neskôr.

Teraz si pripravíme parížsku šľahačku. Do kovovej misky si nalámeme čokoládu, zalejeme ju horúcou šľahačkovou smotanou, ktorú sme si zohriali v hrnci a metličkou dobre rozmiešame, kým sa obe suroviny nespoja a nevznikne kompaktná hmota. Potom odložíme do chladničky do druhého dňa.

Pripravíme si čokoládovú polevu, oblejeme ňou každú trubičku a necháme stuhnúť. Medzitým si vyberieme z chladničky parížsku šľahačku a krátko vyšľaháme. Pomocou zdobiaceho vrecka si trubičky naplňte parížskou šľahačkou a nechajte odležať v chladničke minimálne 24 hodín aby zmäkli. Môžete podávať. Trubičky vydržia čerstvé maximálne 5 dní. Prajeme dobrú chuť!