Kúpila som 1 balík pudingového prášku a upiekla tie najlepšie ČOKOLÁDOVÉ slimáky pod slnkom: Zdieľam tento RECEPT!

Vynikajúce čokoládové slimáky ku kávičke, alebo rannému čaju. Recept podľa youtube.

Potrebujeme:

1 pohár teplého mlieka (200 ml)

1 vajce

pol balíčka droždia (5 g)

1 balenie vanilkového cukru (5 g)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Polovica malého pohára cukru (50 g)

1,5 čajovej lyžičky masla (25 g)

3 šálky hladkej múky (340 g)

Náplň

Pol balíčka čokoládového pudingu

2 šálky mlieka

čokoládové kvapky alebo nastrúhanú čokoládu

Postup:

Mlieko zmiešame s droždím a cukrom – počkáme asi 15 minút, kým vyjde kvások.

Pridáme ostatné prísady (do cesta pridávame len bielok, žĺtok použijeme až na potieranie slimákov pred pečením).

Vypracujeme jednotné cesto, ktoré necháme prikryté kysnúť asi 45 minút.

Medzitým si uvaríme z mlieka a pudingového prášku hustý puding.

Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Vykysnuté cesto ešte krátko premiesime a na pomúčenej doske rozvaľkáme na plát.

Natrieme pudingom a posypeme čokoládovými slzičkami.

Zrolujeme, nakrájame na slimáky.

Preložíme na plech vystlaný papierom, potrieme žĺtkom a necháme podkysnúť ešte 15 minút.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 20 minút.

Poprášime práškovým cukrom a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: