Vynikajúce čokoládové slimáky ku kávičke, alebo rannému čaju. Recept podľa youtube.
Potrebujeme:
1 pohár teplého mlieka (200 ml)
1 vajce
pol balíčka droždia (5 g)
1 balenie vanilkového cukru (5 g)
Polovica malého pohára cukru (50 g)
1,5 čajovej lyžičky masla (25 g)
3 šálky hladkej múky (340 g)
Náplň
Pol balíčka čokoládového pudingu
2 šálky mlieka
čokoládové kvapky alebo nastrúhanú čokoládu
Postup:
Mlieko zmiešame s droždím a cukrom – počkáme asi 15 minút, kým vyjde kvások.
Pridáme ostatné prísady (do cesta pridávame len bielok, žĺtok použijeme až na potieranie slimákov pred pečením).
Vypracujeme jednotné cesto, ktoré necháme prikryté kysnúť asi 45 minút.
Medzitým si uvaríme z mlieka a pudingového prášku hustý puding.
Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto ešte krátko premiesime a na pomúčenej doske rozvaľkáme na plát.
Natrieme pudingom a posypeme čokoládovými slzičkami.
Zrolujeme, nakrájame na slimáky.
Preložíme na plech vystlaný papierom, potrieme žĺtkom a necháme podkysnúť ešte 15 minút.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 20 minút.
Poprášime práškovým cukrom a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: