plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto pečiem, keď sú už hostia pri stole: Božsky chutná čokoládová TORTA za 20 minút!

Domáci lahodný, jemný a v ústach sa rozplývajúci krémový koláčik.

Ak nemáte zrovna čas nazvyš a prepadne vás chuť na sladké, rozhodne si pripravte tento dezert.

 

 

Vynikajúci recept na jemný čokoládový dezert z youtube kanála U nás je to chutné.

Potrebujeme:

Na cesto:

250 ml bieleho jogurtu

2 vajcia

štipku soli

130 g kryštálového cukru

200 g hladkej múky

40 g kakaa

1 balenie vanilkového cukru

1 balenie prášku do pečiva

Na krém:

500 g kyslej smotany

150 g kondenzovaného mlieka

kôru z 1 citróna

šťavu z 1/2 citróna (20 ml)

30 g kakaa

Na polevu (voliteľné):

2 PL kakaa

1 PL kryštálového cukru

3 PL kyslej smotany

Postup:

Do hlbokej misky pridáme jogurt.

Ďalej pridáme vajcia a štipku soli.

 

 

Pridáme cukor a metličkou vymiešame.

Cez sitko preosejeme múku s kakaom, vanilkovým cukrom a práškom do pečiva.

 

 

Vymiešame riedky krém.

Krém nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Plech vložíme do rúry.

Pečieme cca  15 minút pri teplote 180°C.

 

 

Upečené cesto vyberieme z formy a odstránime papier.

Odkrojíme vrch a cesto vodorovne prekrojíme.

 

 

Krém si pripravíme, kým sa pečie cesto:

Do samostatnej misky nalejeme kondenzované mlieko.

Pridáme nastrúhanú kôru z citróna.

 

 

Pridáme citrónovú šťavu a metličkou miešame, kým zmes nezhustne.

Potom pridáme smotanu a zamiešame.

 

 

Do krému pridáme kakao a vymiešame.

Na cesto nanesieme kakaový krém a rovnomerne ho rozotrieme po celej ploche.

 

 

Prekryjeme ďalším plátom cesta a potrieme krémom aj po stranách.

Odrezaný vrch cesta rozdrvíme v mixéri na prášok.

 

 

Prášok z cesta nanesieme na kraje a boky dezertu (viď video).

Vrch ozdobíme čokoládovou polevou.

 

 

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes