Zázračná čokoládová torta z PANVICE: Rukami sa ani nedotknete cesta, chutí ako z cukrárne!

Každý z nás niekedy chce niečo veľmi čokoládové. Ak máte na niečo takéto chuť aj vy, navrhujeme vyskúšať tento čokoládový koláč. Jeho zvláštnosťou je, že sa pečie v rúre, ako všetky bežné koláče či torty, ale … na panvici! Zároveň si nemusíte cestom špiniť ruky, čo je tiež plus. Vyskúšajte – s týmto receptom z youtube budete spokojní!

Potrebujeme:

Na cesto:

3-4 lyžice medu

1,5 lyžičky sódy

110 g masla

4 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g kr. cukru (alebo 120 g)

2 lyžice kakaa

200 g hladkej múky

Na krém:

180 g kr. cukru

3 lyžice hl. múky

1 vajce

1 bal. vanilkový cukor

500 ml mlieka

200-250 g mäkkého masla

2 lyžice kakaa (voliteľné)

Na polevu:

50 gr čokolády + 2 lyžice oleja

Postup:

3 lyžice múky, 100 g cukru a jedno vajce zmiešame v kastróli.

Pridáme 1/3 mlieka a rozmiešame.

Pridáme postupne aj zvyšné mlieko a dôkladne rozmiešame. Všetko privedieme do varu a uvaríme hustý krém.

Zložíme z plameňa, preložíme do misky a vmiešame vanilkový cukor, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Cesto:

Do hrnca dáme med a privedieme do varu, pridáme sódu a za stáleho miešania varíme, kým nám nevznikne pena.

Pridáme maslo a rozmiešame za stáleho varenia, potom zložíme z plameňa.

V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom tak, aby sa cukor rozpustil. Pridáme medovú zmes a premiešame.

Do zmesi preosejeme sypké prísady a vymiešame jednotné cesto.

Z cesta odoberáme dávky na panvicu – používame nepriľnavú panvicu a netreba ju ničím mastiť. Podľa priemeru upečieme 5-6 plátov. Pláty pečieme rovnako ako palacinky. Navrstvíme na panvicu, upečieme z jednej strany pod pokrievkou a potom dopečieme aj z druhej strany.

Necháme vychladnúť a zatiaľ si pripravíme krém.

Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme aj kakao. Postupne vmiešame do zmesi vychladnutý puding, ktorý sme si pripravili na začiatku.

Teraz už len poskladať výslednú tortu.

Podľa formy si urežeme jednotlivé pláty, aby boli rovnaké a orezané kúsky rozmixujeme na jemnú drť.

Pláty potierame krémom a vrstvíme na seba. Posledná je vrstva krému. Krém použijeme aj na potretie bokov a ozdobíme drťou z plátov.

Nakoniec vrch polejeme polevou a necháme stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video:

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár