plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čokoládová torta z 2 ingrediencií

Je skutočne možné pripraviť skvelý pečený dezert len z dvoch surovín? Odpoveď znie – áno. Táto čokoládová torta je toho jasným dôkazom. Na jej prípravu potrebujete len 2 suroviny a chvíľu voľného času. Pozrite sa, ako na to!

Je skutočne možné pripraviť skvelý pečený dezert len z dvoch surovín? Odpoveď znie – áno. Táto čokoládová torta je toho jasným dôkazom. Na jej prípravu potrebujete len 2 suroviny a chvíľu voľného času. Pozrite sa, ako na to!

Potrebujeme:

3 vajcia

165 g čokolády

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vložíme do chladničky. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Čokoládu necháme vychladnúť a medzitým si z bielkov ušľaháme tuhý sneh.

Do vychladnutej čokolády vmiešavame  žĺtky. Do hmoty následne po častiach pridávame sneh a dôkladne premiešame.

Okrúhlu formu na pečenie vystelieme papierom (priemer 15 cm) a navrstvíme do nej cesto.

Formu uložíme na pelch a pečieme pri teplote 170 stupňov 30-40 minút.

Necháme vychladnúť na mriežke a môžeme podávať.

Ozdobíme podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :)

zdroj: youtube

Najlepšie recepty na dnes