Čokoládová torta PRAHA s karamelom a chuťou kávy: Zabudnite na drahé dezerty z cukrárne, lepší od toho nenájdete!

Vynikajúci recept z youtube na vynikajúcu čokoládovú tortu s kávou a chuťou čokolády.

Recept sme našli na youtube a je skutočne famózny.

Potrebujeme:

2 vajcia

5 lyžíc cukru 100 gramov

5 lyžíc oleja 50 ml

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

5 lyžíc mlieka 70 ml

5 lyžíc hl. múky 100 gramov

3 lyžice kakaového prášku 30 g

1 čajová lyžička prášku do pečiva 7 g

vrecko s vanilkovým cukrom

štipka soli

Na preliatie korpusu:

pohár mlieka

balík kávy 2v1

druhá vrstva:

Pol litra mlieka

50 g kukuričného škrobu

vrecko s vanilkovým cukrom

Štvrtina šálky cukru 120 gramov

1 lyžica masla 15 g

Čokoládový dezert Danette 125 g (ale čokoládový termix)

60 gramov horkej čokolády

tretia vrstva:

140 gramov čiernej čokolády

Štvrtina šálky horúceho mlieka 70 ml

Na ozdobu:

čokoládové zdobenie

Postup:

Najskôr si pripravíme korpus.

Do misky rozbijeme vajcia, pridáme štipku cukru, oba cukre a vymiešame.

Pridáme mokré prísady – mlieko, maslo a dobre premiešame.

Nakoniec vmiešame sypké prísady – preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva.

Tortovú formu vymastíme.

Do formy nalejeme cesto.

V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 20 minút (podľa veľkosti formy – čím vyššie cesto, tým dlhšie je treba piecť).

Upečené cesto prelejeme horúcim mliekom, v ktorej sme si rozmiešali kávu.

Teraz pripravíme krém:

Na panvici necháme rozpustiť cukor.

Pridáme maslo a dobre rozmiešame.

Teraz pridáme aj čokoládový dezert a dobre rozmiešame – necháme chvíľu prebublať.

Do mlieka pridáme škrob, rozmiešame a dáme na plameň.

Do horúceho mlieka pomaly prilejeme karamelovú hmotu z panvice – dobre rozmiešame.

Varíme za stáleho miešania, kým uvaríme jednotný hustý krém.

Zložíme z plameňa a pridáme čokoládu – miešanám rozpustíme.

Krém nalejeme na korpus a uhladíme, necháme vychladnúť.

Nakoniec už len prelejeme polevou z mlieka a čokolády (čokoládu rozpustíme v horúcom mlieku).

Nalejeme na vrch torty a necháme vychladiť.

Ozdobíme orechmi, alebo čokoládovým zdobením.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár