Čokoládová torta „Milka“, ktorá všetkých ohromí: Jemná, s bohatou chuťou mlieka a každý, kto ochutnal, pýtal dupľu!

Tento „Milka“ dezert podľa receptu z otozh.com.ua budete milovať rovnako, ako čokoládu, ktorá si získala milióny priaznivcov. Tej chuti sa jednoducho nedá odolať!

Potrebujeme:

4 vajcia

9 PL kryštálového cukru

100 g práškového cukru

4 PL múky

1 ČL prášku do pečiva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 PL kakaa

4 PL vody

600 – 700 ml mlieka

70 g kukuričného škrobu

270 g masla

140 g mliečnej čokolády

70 g bielej čokolády

Postup:

1. Najskôr si urobte piškótové cesto. Vyšľahajte vajíčka so 4 lyžicami cukru do peny. Pridajte horúcu vodu a dobre prešľahajte.

2. Múku zmiešajte s kakaom a práškom do pečiva. Postupne zapracujte do vaječnej peny, polovicu cesta vylejte do jednej formy pokrytej papierom na pečenie, druhú polovicu cesta do druhej formy.

3. Priemer každého korpusu by mal byť asi 20 cm a pečte ich asi 15 minút v predhriatej rúre na 180 °C. Keď sú upečené, vyberte ich a nechajte 10 minút vo forme vychladnúť.

 

4. Opatrne odstráňte formu z oboch korpusov, aj papier na pečenie. Nechajte ich úplne vychladnúť a medzitým si pripravte krém.

5. Zmiešajte 100 ml mlieka s 2,5 lyžicami cukru a pridajte škrob. Zvyšné mlieko zmiešajte v hrnci s kockami bielej čokolády a varte kým sa čokoláda nerozpustí.

6. Znížte teplotu, prilejte do mlieka zmes so škrobom a za stáleho miešania varte do zhustnutia. Keď vznikne konzistencia ako puding, odstavte a nechajte vychladnúť.

7. Medzitým si vyšľahajte mixérom 170 g masla izbovej teploty s práškovým cukrom. Počas toho postupne pridávajte krém. Šľahajte kým sa hmota nespojí do homogénneho krému.

8. Teraz si pripravte polevu. V kovovej miske zmiešajte mliečnu čokoládu s 3 lyžicami mlieka, 2,5 lyžicami cukru a 100 g masla. Vložte do vodného kúpeľa. Všetko miešajte kým sa jednotlivé zložky nespoja do hladkej hmoty.

9. Zostavte si tortu. Na dno tortovej formy vložte jeden korpus, natrite ho polovicou krému a odložte na chvíľu do chladničky stuhnúť. Potom polejte polovicou čokoládovej polevy.

 

10. Prikryte druhým korpusom, opäť navrstvite krém, polejte polevou a odložte do chladničky na minimálne 3 hodiny.

 

11. Pred podávaním dajte dolu tortovú formu, nakrájajte nožom namočeným v teplej vode. Prajeme dobrú chuť!