Úžasný receptík, naozaj rýchly a fantasticky chutný. Milovníci čokolády, toto je niečo pre vás!
Potrebujeme:
1 bal. maslových keksov kakaových,
100 g masla
500 g nízkotučného tvarohu (používam ten vo vedierku z Lidlu)
250 ml smotany na šľahanie
300 g čokolády (aspoň 50% kakaa)
Poleva:
140 ml smotany na šľahanie
100 g čokolády
Postup:
Sušienky rozdrvíme a pridáme rozpustené maslo, zmes roztlačíme na dno tortovej formy vystlanej alobalom (ak máte väčšiu formu, budete potrebovať asi 1 a 1/2 balenia sušienok, odporúčam sušienky pokvapkať rumom). V mikrovlnke (prípadne na parou) si rozpustíme čokoládu. V samostatnej miske si tvaroh zmiešame s tekutou smotanou na šľahanie.
Roztopenú čokoládu necháme chvíľku vychladnúť (nie však úplne, musí byť ešte teplá) a primiešame ju do tvarohovej hmoty. Krém nalejeme na sušienkový základ, uhladíme a už si pripravíme len polevu. Čokoládu nalámeme na kúsky, pridáme do smotany na šľahačky a v mikrovlnke alebo nad paru si rozpustíme. Dobre rozmiešame a nalejeme na vrch. Dáme vychladiť a môžete si chystat chuťové bunky, pre milovníkov čokolády je doslova sviatok!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor: Janka