plny-hrniec_transparent_negativ.png

Táto čokoládová torta valcuje internet: Bez varenia, bez pečenia a zatieni aj pečený cheesecake!

Úžasný receptík, naozaj rýchly a fantasticky chutný. Milovníci čokolády, toto je niečo pre vás!

Úžasný receptík, naozaj rýchly a fantasticky chutný. Milovníci čokolády, toto je niečo pre vás!

Potrebujeme:

1 bal. maslových keksov kakaových,

100 g masla

500 g nízkotučného tvarohu (používam ten vo vedierku z Lidlu)

250 ml smotany na šľahanie

300 g čokolády (aspoň 50% kakaa)

Poleva:

140 ml smotany na šľahanie

100 g čokolády

Postup:

Sušienky rozdrvíme a pridáme rozpustené maslo, zmes roztlačíme na dno tortovej formy vystlanej alobalom (ak máte väčšiu formu, budete potrebovať asi 1 a 1/2 balenia sušienok, odporúčam sušienky pokvapkať rumom). V mikrovlnke (prípadne na parou) si rozpustíme čokoládu. V samostatnej miske si tvaroh zmiešame s tekutou smotanou na šľahanie.

Roztopenú čokoládu necháme chvíľku vychladnúť (nie však úplne, musí byť ešte teplá) a primiešame ju do tvarohovej hmoty. Krém nalejeme na sušienkový základ, uhladíme a už si pripravíme len polevu. Čokoládu nalámeme na kúsky, pridáme do smotany na šľahačky a v mikrovlnke alebo nad paru si rozpustíme. Dobre rozmiešame a nalejeme na vrch. Dáme vychladiť a môžete si chystat chuťové bunky, pre milovníkov čokolády je doslova sviatok!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Janka

Najlepšie recepty na dnes