plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čokoládová torta bez cukru a múky

Neveríte, že skvelý dezert môžete pripraviť bez cukru, múky či masla? Táto čokoládová torta vás zaručene presvedčí o opaku.

Skvelý dezert plný čokolády, ktorý si môžete dopriať bez výčitiek svedomia. Navyše chutí vynikajúco, aj keď v ňom nie ej ani gram pridaného cukru.

Potrebujeme:

250 g horkej čokolády (minimálne 70%)

5 vajec

Štipku soli

Postup:

Čokoládu nalámem na menšie kúsky a 2/3 rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Rúru nastavíme na 250 stupňov a okrúhlu formu na pečenie (16 cm) vystelieme papierom.

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky vyšľaháme s rozpustenou čokoládou do peny. Z bielkov a soli ušľaháme tuhý sneh.

Potom obe hmoty spojíme a jemne premiešame. Cesto navrstvíme do pripravenej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme presne 8 minút. Totru potom z rúry vyberieme a necháme cca 30 minút odpočívať. Následne vložíme na 12 hodín do chladničky.

Po uplynutí tohto času si vo vodnom kúpeli rozpustíme zvyšok čokolády a tortu touto čokoládou pokryjeme zo všetkých strán.

Výsledná chuť je sladká v závislosti od toho, akú čokoládu použijeme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes