Skvelý dezert plný čokolády, ktorý si môžete dopriať bez výčitiek svedomia. Navyše chutí vynikajúco, aj keď v ňom nie ej ani gram pridaného cukru.
Potrebujeme:
250 g horkej čokolády (minimálne 70%)
5 vajec
Štipku soli
Postup:
Čokoládu nalámem na menšie kúsky a 2/3 rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Rúru nastavíme na 250 stupňov a okrúhlu formu na pečenie (16 cm) vystelieme papierom.
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky vyšľaháme s rozpustenou čokoládou do peny. Z bielkov a soli ušľaháme tuhý sneh.
Potom obe hmoty spojíme a jemne premiešame. Cesto navrstvíme do pripravenej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme presne 8 minút. Totru potom z rúry vyberieme a necháme cca 30 minút odpočívať. Následne vložíme na 12 hodín do chladničky.
Po uplynutí tohto času si vo vodnom kúpeli rozpustíme zvyšok čokolády a tortu touto čokoládou pokryjeme zo všetkých strán.
Výsledná chuť je sladká v závislosti od toho, akú čokoládu použijeme.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk