plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zdravá čokoládová roláda: Na jej prípravu nepotrebujete ani gram múky

Doprajte si vynikajúcu maškrtu, na ktorej si môžete pochutnať bez výčitiek svedomia. Navyše, táto dobrota vás nabije zdravou energiou a je preto vynikajúcou sladkou voľbou k popoludňajšej šálke kávy.

Potrebujeme:

6 vajec

160 g hnedého cukru

60 g kakaa

Rastlinný olej alebo maslo na vymastenie plechu

Plnka:

250 g nízkotučného tvarohu

100 ml smotany na šľahanie

1 ½ lyžice medu

Kakao na posypanie

Poznámka (do plnky môžeme pridať maliny alebo iné ovocie podľa chuti)

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme v samostatnej miske a postupne do hmoty vmiešame 100 g cukru.

Zvyšný cukor spolu so žĺtkami vyšľaháme do peny. Do žĺtkovej peny opatrne vmiešame sneh spolu s kakaom. Pripravíme si  plech na pečenie s rozmermi 23 x 33, vystelieme ho papierom na pečenie, ktorý potrieme maslom alebo olejom.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov max. 7 minút. Či je cesto dostatočne upečené zistíme pomocou testu špáradlom (ak špáradlo vytiahneme z cesta suché, cesto je upečené).

Kým cesto na plechu vychladne, pripravíme krém. Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku, potom ju zmiešame s tvarohom a medom.

Vychladnuté cesto obrátime pomocou ďalšieho plechu, odstránime papier a opäť obrátime. Natrieme krémom (podľa chuti pridáme obľúbené  ovocie) a opatne zrolujeme. Vložíme do chladničky stuhnúť  na cca 30-60 minút.

Roládu servírujeme posypanú kakaom alebo potretú čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes