plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastická čokoládová poleva bez varenia – na namáčanie, zdobenie aj lepenie je najlepšia!

Najchutnejší recept na čokoládovú polevu na lepenie, namáčanie aj zdobenie vašich sladkých výtvorov. Recept mám od pani Ivanky, ktorá má sama cukráreň a túto polevu používa. Tento recept som našla aj vo video podobe a prikladám ho na koniec článku.

Potrebujeme:

1 odmerku vody

1 odmerku oleja

1 odmerku kr. cukru

1 odmerku kakaa

1 odmeru sušeného mlieka

1 lyžičku instantnej kávy

1 krabičku smotany na šľahanie (200 ml)

Postup:

V miske zmiešame vodu s olejom a vodou.

Pridáme cukor, preosiate kakaa a prešľaháme.

Pridáme aj sušené mlieko a všetko prešľaháme.

Nakoniec už len pridáme smotanu na šľahanie a opäť vyšľaháme.

To je všetko.

Polevu používame na lepenie, namáčanie a zdobenie dezertov.

Prajeme vám dorbú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes