plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čokoládová perinka: Najjednoduchší zákusok, aký poznám – zvládne ho aj začiatočník a chutí nebesky!

Fantastický čokoládový zákusok z youtube, prekvapivo jednoduchý na prípravu a vynikajúci.

Potrebujeme:

Cesto:

3 vajcia

1 šálka cukru

3/4 šálky mlieka

1/2 šálky oleja

Vanilka

1 a pol hrnčeka múky

3 lyžice kakaa

1 lyžica prášku do pečiva

Krém:

1 liter mlieka

9 lyžíc múky

1 šálka cukru

1 lyžica masla

Vanilka

Ďalej:

Mlieko alebo kávu na zvlhčenie piškóty

Kakaový prášok na poprášanie koláča

Veľkosť plechu: 40 x 25

Postup:

Do mixéra dáme vajcia, oba cukre, mlieko, olej a rozmixujeme alebo dôkladne prešľaháme pomocou šľahača.

V samostatnej miske zmiešame preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva.

Pridáme tekutú zmes a metličkou rozmiešame na jednotné cesto.

Navrstvíme na vymastený a vysypaný plech, uhladíme a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Pečieme na 180 ° 25 minút.

Na krém dáme do hrnca všetky prísady okrem masla, rozmiešame a na plameni uvaríme hustý puding. Do ešte horúcej hmoty pridáme maslo a rozmiešame. Zložíme z plameňa, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Upečené cesto môžeme preliať mliekom alebo uvarenou kávou.

Vychladnutý krém prešľaháme a navrstvíme do cukrárskeho vrecka.

Vrstvíme na upečenú piškótu v podobe pásikov a nakoniec poprášime kakaom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video postup:

 

Najlepšie recepty na dnes