Čokoládová penová torta: Recept na nepečený čokoládový dezert, bez želatíny a bez vajec!

Pripravte si doma najlepší penový dezert, aký ste kedy jedli.

Deti ho zbožňujú a som nútený túto neodolateľnú pochúťku pripravovať takmer pravidelne.

 

 

Vynikajúci recept z youtube kanála Spice Bites na výnimočnú čokoládovú penovú tortu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na cesto:

3/4 šálky tortovej múky

2 PL kakaového prášku

1/2 ČL prášok do pečiva

1/4 ČL sódy bikarbóny

1/4 šálky kryštálového cukru

1/2 ČL vanilkovej esencie

1/4 rastlinného oleja

1/2 šálky vody

Na smotanovú časť:

1 šálku smotany na šľahanie

1/4 šálky práškového cukru

2 PL kakaového prášku

Na polevu:

1/2 šálky smotany na šľahanie

1/2 šálky horkej čokolády

Na posyp:

nastrúhanú tmavú čokoládu

Postup:

Do misky preosejeme múku s kakaovým práškom, práškom do pečiva a sódou bikarbónou.

 

 

Všetko spolu vymiešame metličkou.

Potom pridáme cukor, vanilkovú esenciu, olej, vodu a všetko spolu poriadne vyšľaháme metličkou.

Panvicu potrieme olejom a spodok vystelieme papierom na pečenie.

 

 

Krém nalejeme do panvice, prekryjeme pokrievkou a varíme 8-10 minút na miernej teplote.

 

 

Cesto necháme úplne vychladnúť a vyrežeme z neho kruh podľa formy.

Cesto vložíme do formy na tortu vystlanú fóliou.

Do misky nalejeme smotanu a dôkladne vyšľaháme.

 

 

Potom pridáme cukor, kakao a metličkou vyšľaháme na krém.

Krém nanesieme na cesto vo forme, rovnomerne ho rozotrieme a vložíme na hodinu do chladničky.

Do menšej misky pridáme smotanu, nalámanú čokoládu a misku vložíme na 40 sekúnd do mikrovlnky.

 

 

Potom lyžicou zmes dobre premiešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

Po zachladení vyberieme tortu z formy a polejeme čokoládovou zmesou.

 

 

Na strany nanesieme nastrúhanú čokoládu a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay