plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mlieko, kakao a 125 gramov čokolády. V cukrárni pýtajú za tento dezert drahé peniaze, ale ja ho robím takmer zadarmo!

Čokoládové dezerty vždy patrili medzi najdrahšie v cukrárňach a kulinárskych obchodoch.

 

 

Dnes vám poradím, ako vyrobiť skutočnú delikatesu z čokolády – dezert, ktorý si zamiluje každý, kto ho ochutná.

Základ dezertu tvorí mlieko, kakao a len 125 gramov čokolády, nemusíte ani zapínať rúru.

Je to lacné, rýchle a naozaj fantasticky chutné.

 

 

Recept sme našli na kanáli Delmira Cooking.

Potrebujeme:

600 mililitrov mlieka

125 gramov cukru

7 gramov prášku agar-agar (môžete nahradiť želatínou v prášku)

25 gramov kakaového prášku

125 gramov horkej horkej čokolády

Postup:

 

 

Nalejte mlieko do hlbokej panvice.

Nalejte do nej cukor.

 

 

Pridajte prášok agar-agar a kakao.

Premiešajte.

Preložte na sporák a dajte na stredný plameň.

 

 

Varte, miešajte, 4 minúty.

Potom pridajte 125 gramov horkej čokolády.

Pokračujte v miešaní, kým sa zmes nedostane do varu.

 

 

Zmes vylejeme do formy.

Nechajte mierne vychladnúť a dajte na hodinu do chladničky – dezert je úplne pripravený.

 

 

Chuť dezertu sa môže meniť s každou novou prípravou.

Skúste napríklad namiesto tmavej pridať bielu čokoládu a už dostanete úplne inú pochúťku.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes