Tortička ako stvorená na nedeľné maškrtenie. Pripravíte ju rýchlo, jednoducho a chutí dokonale. Ak hľadáte skvelý dezert na popoludnie, práve ste ho našli!
Potrebujeme:
250 gramov maslových sušienok
200 gramov horkej čokolády
1/2 šálky karamelového Salka
1/2 šálky smotany na šľahanie
Na krém:
500 ml smotany na šľahanie
1 balenie vanilkového pudingu
2 lyžice karamelového salka
Na polevu:
150 gramov kvalitnej horkej čokolády
150 ml smotany
50 gramov masla
Postup:
V hrnci si zmiešajte kondenzované mlieko a smotanu a nalámanú čokoládu. Miešame kým nevznikne jednotná hladká hmota a čokoláda sa celkom neroztopí. Privedieme do varu, potom hneď zložíme z plameňa a pridáme nalámané sušienky. Zmes navrstvíme do tortovej formy (vyloženej fóliou), zatlačíme a dobre uhladíme.
Na krém zmiešame v hrnci smotanu s pudingom a uvaríme hustý puding. Salko pridáme až na záver. Pudingovú hmotu navrstvíme na sušienkový základ a uhladíme. Formu vložte na hodinu do mrazničky.
Na polevu zmiešame čokoládu, maslo a smotanu v hrnci a rozpustíme na miernom plameni. Keď zmes vychaldne na izbovú teplotu, nalejeme na vrch torty.
Dáme ešte schladiť do chladničky a môžeme podávať!