Toto je jedna úžasná čoko-torta bez múky, vajec a bez pečenia: Krém zo salka a šľahačky vás dostane!

Tortička ako stvorená na nedeľné maškrtenie. Pripravíte ju rýchlo, jednoducho a chutí dokonale. Ak hľadáte skvelý dezert na popoludnie, práve ste ho našli!

Potrebujeme:

250 gramov maslových sušienok

200 gramov horkej čokolády

1/2 šálky karamelového Salka

1/2 šálky smotany na šľahanie

Na krém:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

500 ml smotany na šľahanie

1 balenie vanilkového pudingu

2 lyžice karamelového salka

Na polevu:

150 gramov kvalitnej horkej čokolády

150 ml smotany

50 gramov masla

Postup:

V hrnci si zmiešajte kondenzované mlieko a smotanu a nalámanú čokoládu. Miešame kým nevznikne jednotná hladká hmota a čokoláda sa celkom neroztopí. Privedieme do varu, potom hneď zložíme z plameňa a pridáme nalámané sušienky. Zmes navrstvíme do tortovej formy (vyloženej fóliou), zatlačíme a  dobre uhladíme.

Na krém zmiešame v hrnci smotanu s pudingom a uvaríme hustý puding. Salko pridáme až na záver. Pudingovú hmotu navrstvíme na sušienkový základ a uhladíme. Formu vložte na hodinu do mrazničky.

Na polevu zmiešame čokoládu, maslo a smotanu v hrnci a rozpustíme na miernom plameni. Keď zmes vychaldne na izbovú teplotu, nalejeme na vrch torty.

Dáme ešte schladiť do chladničky a môžeme podávať!