plny-hrniec_transparent_negativ.png

ČOKO BOMBA, ktorú pripravíte úplne na studeno: Namiesto do pohárov som pripravila rovno do veľkej misy a aj tá bola v momente bola prázdna!

Vynikajúci dezert z detských piškót, tvarohu a čokoládového krému. So šľahačkou a fantastickou chuťou!

Vynikajúci dezert z detských piškót, tvarohu a čokoládového krému. So šľahačkou a fantastickou chuťou!

Potrebujeme:

1 bal. dlhých piškót (200 g)

2 bal. čokoládového pudingu bez varenia

600 ml mlieka

100 g masla

250 g jemného tvarohu

1 banán

Cukor na dosladenie

100-150 ml uvarenej kávy alebo kapučína (prípadne stačí aj mlieko)

50g nastrúhanej čokolády + čokoláda na ozdobu

300 ml šľahačky + 1 stužovač

Postup:

Z pudingového prášku a mlieka ušľaháme čokoládový puding a zmiešame ho s našľahaným maslom – vymiešame jednotná krém. Do misy navrstvíme piškóty máčané v káve alebo kapučíne a ne ne časť čokoládového krému a 1/2 tvrohovo-babánového krému ( tvaroh rozmixujeme s babánom a podľa chuti dosladíme). Pokračujeme strúhanou čokoládou a ďalšou vrstvou máčaných piškót a zvyšným čokoládovým a tvarohovým krém. Na vrch príde ušľahaná šľahačka.

Necháme vychladiť a podávame. U nás sa vychladenie nekonalo, dezert zmizol takmer okamžite. Pred podávaním ešte dozdobíme rozpustenou čokoládou (stačí dať do mikrovlnky).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: nosalty

Najlepšie recepty na dnes