plny-hrniec_transparent_negativ.png

Do tejto rolády nejde ani gram múky a je neskutočne chutná: Čoko-banánová roláda s tvarohovým krémom, môžete si dať aj o polnoci!

Ak máte radi dobré dezerty, ale zároveň si strážite líniu, toto určite skúste. Veľmi jednoduchá a veľmi, veľmi chutná čoko-banánová roláda.

Potrebujeme (na 1 roládu):

6 ks vajce

2 lyžice kakao

3 lyžice med

1 lyžička kypriaceho prášku

Plnka:

500 g tvaroh nízkotučný

1 téglik jogurt nízkotučný

3 lyžičky kokosovej múčky

2 lyžice med

banány

Na potretie:

džem – ideálne DIA džem

Postup:

Vajcia si rozdelíme do dvoch misiek –  žĺtky a bielky. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka si vyšľaháme do peny, pridáme kakao, med a čajovú lyžičku kypriaceho prášku. Spolu vymiešame a pridáme do misky s vyšľahanými bielkami.

Plech si pokryjeme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom. Na takto pripravený plech vylejeme cesto a pečiem v trúbe na 150°C asi 20 minút.

Počas toho, ako sa cesto pečie, si vymiešame tvaroh s nízkotučným jogurtom, medom a kokosom.  Z upečeného cesta zložíme papier na pečenie. Cesto položíme na vlhkú utierku a pomaly zvinieme do rolády. Po pár minútach na vychladnutú roládu natrieme tvarohovú náplň a do stredu položíme banán. Roládu znovu zvinieme. Potrieme ju DIA džemom a môžeme podľa chuti dozdobiť strúhaným kokosom alebo čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť :)

Najlepšie recepty na dnes