Čo vznikne, keď spojíte hrušku a lístkové cesto? Dezert, ktorý si zamilujete!

Vynikajúci dezert zo šťavnatej hrušky a obľúbeného lístkového cesta. Chrumkavý na povrchu a úžasne šťavnatý vo vnútri. Vyskúšajte ho aj vy! :-)

Vynikajúci dezert zo šťavnatej hrušky a obľúbeného lístkového cesta. Chrumkavý na povrchu a úžasne šťavnatý vo vnútri. Vyskúšajte ho aj vy! :-)

Potrebujeme:

3 hrušky ošúpané a zbavené jadra

½ citróna

4 šálky vody

2 šálky kryštálového cukru

1 šálku medu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 citrón, dôkladne umytý rozdelený na polovicu

4 kúsky škorice

8 ks. klinčekov

1 vanilkový lusk

1 hárok lístkového cesta

Postup:

V hrnci zmiešame vodu s cukrom, medom, klinčekmi, škoricou, citrónom a vanilkovým luskom – ktorý rozdelíme a jedierka pridáme do tejto zmesi.

Necháme zovrieť, pridáme hrušky a varíme 18 -22 minút na miernom ohni.

Potom hrušky vyberieme a 1 a ½ tejto sladkej tekutiny necháme zredukovať.

Lístkové cesto nakrájame na prúžky, ktorými obalíme ovocie. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie pri teplote 200 stupňov 20-25 minút. Polejeme redukovanou omáčkou a podávame so šľahačkou či zmrzlinou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)