Perfektný trik na prípravu rezňov a VIANOČNÉHO filé: Pridajte do strúhanky TÚTO surovinu a budú omnoho lepšie!

Chystáte na zajtrajší obed obľúbenú klasiku - rezne vyprážané v trojobale? Máme pre vás skvelý tip, vďaka ktorej budú rezne ešte chutnejšie, ako kedykoľvek predtým.

Chystáte na zajtrajší obed obľúbenú klasiku – rezne alebo vianočné filé vyprážané v trojobale?

Máme pre vás skvelý tip, vďaka ktorému budú ešte chutnejšie, ako kedykoľvek predtým.

 

 

Neváhajte a vyskúšajte to, napokon, toto vylepšenie používajú aj profesionálny šéfkuchári v najlepších reštauráciách.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Malé vylepšenie s veľkým efektnom

Červenú papriku a chilly lupienky

 

 

Ak máte radi trošku ostrejšie rezne, vyskúšajte do strúhanky primiešať aj trochu červenej papriky a chilly lupienky.

Môžete tak pripraviť výborné „diabolské rezne“.

Maslové sušienky

 

 

V susednom Česku sa rezne podávajú takmer vždy potreté maslom.

Ak chcete dodať rezňom vábivú vôňu aj bez masla, stačí, ak do strúhanky jednoducho prisypete trochu namletých maslových sušienok.

Rezne budú krásne rozvoniavať maslovou arómou.

Sušená zázvor

 

 

Ak chcete trošku exotickejšiu chuť, odporúčame 1 lyžičku mletého zázvoru.

Primiešajte do strúhanky a obaľujete ako zvyčajne.

Rezne budú mať výraznú, jemne pikantnú chuť.

Malá štipka kyseliny citrónovej v prášku

 

 

Pridajte do strúhanky a máte rezne, ktoré sú sviežejšie a ľahšie ich strávite. Vyskúšajte a budete milo prekvapení.

Toto vylepšenie sa vám zvlášť výborne pri príprave ryby.

Arašidy alebo vlašské orechy

 

 

Rozdrvte niekoľko slaných arašidov, či vlašských orechov a pridajte do strúhanky, ktorou obaľujete rezne.

Toto vylepšenie dodá bravčovým rezňom úžasnú chuť. Navyše, nemusíte soliť ani inak ochucovať, rezne budú mať výbornú chuť.

Tento experiment sa nám veľmi osvedčil aj pri obaľovaní vianočného filé.

Sušený kôpor

 

 

My, ako veľkí milovníci kôpru máme radi vôňu tejto aromatickej bylinky z našich záhrad aj v rezňoch.

Pridajte do strúhanky sušený a rozdrvený kôpor, petržlenovú vňať, alebo iné vaše obľúbené bylinky. Budete mať krásne voňavé a nevídane chutné rezne alebo rybie filé.

Drvené sušienky

 

 

Grahamové alebo maslové slané sušienky rozdrvíme nadrobno a primiešame k strúhanke.

Toto vylepšenie dodá chuť bravčovým a hydinovým rezňom, ale rovnako aj vyprážaným filé.

Rovnako môžete do strúhanky pridať hrsť drvených chipsov, chipsy s príchuťou dodajú výbornú korenistú chuť.

Kukuričné lupienky

 

 

Môžete ich pridať do strúhanky alebo nimi strúhanku celkom nahradiť.

Výsledok bude omnoho chrumkavejší a dodá fantastickú chuť najmä hydinovým stehienkam alebo prsiam.

Sušený cesnak

1-2 lyžičky v strúhanke rezne nielen skvele ochutia, ale zároveň pridajú fantastickú cesnakovú vôňu.

Neváhajte pridať aj nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.

Nadrobno nastrúhaný syr

 

 

Najlepší je parmezán.

V talianskej kuchyni je neodmysliteľnou prísadou teľacích rezňov, výborne sa však hodí aj do bravčových či hydinových rezňov.

Zmiešajte strúhanku s parmezánom v pomere 2:1.

Strúhaný kokos

 

 

Obyčajná kokosová múčka dokáže úžasne zjemniť hydinové mäso.

Použite ho pri príprave kuracích alebo morčacích rezňov, primiešajte ho do strúhanky a sami uvidíte, aký skvelý bude výsledok.

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay