Prírodný ZÁZRAK pre uhorky: Dajte TO do jamky pred výsadbou, aby ste získali bohatú úrodu – najlepší trik záhradkárov!

K zlej úrode prispieva mnoho faktorov.

 

 

Najčastejšie je to neúrodná pôda, nesprávne zalievanie, nesprávne kŕmenie a mnohé ďalšie.

Chceme sa s vami podeliť o techniku ​​výsadby uhoriek, vďaka ktorej môžete dosiahnuť vynikajúce úrody aj na neúrodnej pôde.

 

 

Hnojivo je prírodné a musí sa používať pri výsadbe sadeníc uhoriek do zeme.

Pravidlo pri výsadbe uhoriek

Čerstvé listy žihľavy umiestnite na dno jamy pripravenej na výsadbu sadeníc.

Ak k nim nemáte prístup, môžete ich nahradiť ďatelinou alebo púpavou, pretože majú tiež vysoký obsah dusíka.

Ako to presne urobiť? Postup je dôležitý!

 

 

Po zbere žihľavu ju treba rozdrviť.

Čím je drobnejšie nasekaná, tým rýchlejšie hnije a dáva lepší efekt.

 

 

Môže sa nakrájať na malé kúsky a dodatočne rozdrviť alebo rozdrviť, ale nie je to potrebné.

Rozdrvenú žihľavu treba umiestniť na dno jamy a zmiešať s trochou zeminy.

 

 

Potom zlejeme vodu a prikryjeme 10 cm vrstvou kompostu.

Do takto pripravenej jamky môžete vložiť semiačka uhorky.

 

 

Je dobré ju prikryť slamou, aby lepšie udržala vlhkosť.

Rovnakým spôsobom môžeme semienka vysievať aj priamo do zeme.

 

 

Namiesto semiačka dáme semienko a zľahka prikryjeme zeminou.

Použitím tejto techniky bude mať rastlina prístup k základným živinám, ako je dusík a ďalšie stopové prvky, keď korene rastú.

Zdvojnásobí úrodu a ochráni vás pred škodcami

Toto vynikajúce prírodné hnojivo je vyrobené z buriny, ktorej sa väčšina z nás snaží vyhnúť, pretože pŕhli pokožku.

Správne, je to žihľava.

Žihľava má výnimočnú nutričnú hodnotu a nie je výživná len pre ľudí. 

 

 

 

 

Tak, ako má žihľavový čaj pozitívny vplyv na zdravie človeka, má aj žihľavové hnojivo pozitívny vplyv na zdravie a plodenie rastlín.

Žihľava je pritom na rozdiel od kupovaných hnojív úplne zadarmo.

Ponúka však  množstvo výhod, ktoré by bola škoda nevyužiť.

Navyše je ľahko dostupná, pretože rastie takmer všade.

 

 

 

Neváhajte preto ani chvíľu a vyrobte si toto prírodné hnojivo.

Žihľavové hnojivo je vynikajúce dusíkaté hnojivo pre zeleninové plodiny. 

Paradajky a uhorky zalievame žihľavovým hnojivom raz za mesiac, pretože dusíkaté hnojivo až tak nepotrebujú.

Naopak mangold, špenát, či šalát, ale aj iná listová zelenina potrebujú práve tento druh hnojiva.

Môžete im ho dopriať 1-krát týždenne.  

 

 

 

 

Žihľavové hnojivo

Postup:

Pokoste žihľavu.

Nasekajte ju a vložte ju do suda.

Potom do suda nalejte dažďovú vodu, ale nie až po vrch, lebo hnojivo ešte napení.

Sud prikryte sieťkou.

Nechajte stáť 15 – 20 dní na slnku. 

 

 

Občas premiešajte a keď prestane peniť, kysnutie je dokončené.

Nezľaknite sa nepríjemného zápachu, je to v poriadku a teraz treba hnojivo precediť. 

Toto hnojivo skladujte na chladnom a tmavom mieste. 

 

 

Hnojivo je koncentrované, má tmavú farbu a nepríjemný zápach.

Pred použitím ho treba riediť vodou v pomere 1 liter hnojiva na 10 litrov vody.

 

 

Na inú, ako listovú zeleninu, použite riedenie v pomere 1:20. 

Žihľavový insekticíd

Keď použijete žihľavu na postrek, môže slúžiť na odpudzovanie niektorých škodcov a funguje ako prírodný insekticíd. 

Postup:

Žihľavu si nazberajte, nasekajte a naplňte do vedra, kde ju zalejte horúcou vodou. 

 

 

Pridajte jednu nakrájanú cibuľu a lyžicu ekologického pracieho prostriedku, aby prípravok na rastlinách dlhšie vydržal.

Nechajte lúhovať 12 – 24 hodín. 

Následne preceďte, nalejte do rozprašovača a postriekajte rastliny na listy v skorých ranných alebo večerných hodinách. 

 

 

Tento postrek sa už neriedi vodou. 

Žihľava obsahuje kyselinu mravčiu, na ktorú je citlivý niektorý hmyz.

Nemá taký silný účinok ako chemikálie, ale dokáže odpudiť niektorých škodcov, ako sú húsenice a vošky. 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie