plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čo robí syrovú tyčinku skutočne drobivou? Margarín nie – to je isté!

Dôležitým trikom je, že naša tyčinka je syrová nielen zvonku, ale má veľa syra aj vo vnútri.

Veľkou výhodou tohto pokrmu je, že sa cesto dá vopred vymiesiť a uložiť v chladničke na deň.

Cesto sa odleží a chute sa spoja.

 

 

Nenáročný a rýchly recept na chrumkavé syrové tyčinky z portálu sobors.

 

A v čom je tajomstvo vynikajúcej chuti? Zabudnite na margarín a skúste obyčajnú bravčovú masť.

Práve to je zárukou dokonalej chti a krehkosti, ktorú nič iné nenahradí.

Potrebujeme:

125 g masla

150 strúhaného syra

500 g hladkej múky

2 vajcia

125 g bravčovej maste

1 PL soli

2 dcl kyslej smotany

Na posypanie:

strúhaný syr podľa chuti

Postup:

 

 

Stuhnutú masť a maslo nakrájame na malé kúsky a vložíme do misy.

Pridáme múku a zmes rozdrobíme na štruktúru podobnú strúhanke.

 

 

Pridáme nastrúhaný syr.

Osolíme a premiešame.

 

 

Nakoniec pridáme vajce a kyslú smotanu.

Vypracujeme cesto.

 

 

Cesto dôkladne zabalíme.

Necháme odpočívať na chladnom mieste aspoň tri hodiny, najlepšie však cez noc.

Pri príprave na pečenie si predhrejeme rúru na 220°C.

 

 

Cesto vyberieme z chladničky.

Necháme ho trochu rozmraziť.

Potom ho vyvaľkáme na obdĺžnik hrubý ako prst.

 

 

Cesto rovnomerne potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Potom posypeme strúhaným syrom.

 

 

Ostrým nožom alebo rezačkou na pizzu nakrájame čo najtenšie plátky.

Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Tyčinky pečieme v predhriatej rúre na 220°C asi 15 minút.

Chrumkavé a voňavé tyčinky môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes