zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Nedávajte ich len do bábovky a koláčov: Keď budete vlašské orechy jesť takto, predĺžia vám život až o 2 roky!

Vlašské orechy oprávnene získali titul superpotraviny. Obsahujú celé spektrum prospešných vitamínov –A, B1, B2, B12, B 15, C, K, E, ale aj látky ako karotén, kyselinu linolénovú, fosfor, draslík, vápnik, železo a zinok. Jedinečná kombinácia týchto a ďalších látok obsiahnutých vo vlašských orechoch je veľmi účinným a chutným prostriedkom pre posilnenie organizmu a zdravia. Dokonca Štúdia z Harvardu tvrdí, že si stačí dať pár orechov niekoľkokrát do týždňa a budete žiť dlhšie. Najlepšie účinky však dosiahnete, ak si ich nedáte samé!

1 (1)

Čo dokážu?

  • Podporujú obranyschopnosť
  • Predlžujú život
  • veľmi prospešné pre zdravie štítnej žľazy
  • Chránia bunky pred voľnými radikálmi
  • Prevencia pred rakovinou
  • Prevencia proti Diabetesu
  • Prevencia Osteoporózy a Arterosklerózy
  • Prevencia pred kardiovaskulárnymi ochoreniami
  • Udržuje zdravé a pevné cievy, tepny a žily
  • Podporuje trávenie
  • Podporuje pravidelnú stolicu
  • Obnovuje črevnú mikroflóru
  • Odstraňuje z tela zlý tuk (vysoký cholesterol)
  • Normalizuje krvný tlak
  • Zlepšujú kvalitu vlasov, nechtov a pokožky
  • Podporujú stavbu svalstva
  • Zasýti na dlhšiu dobu – energia sa uvoľňuje postupne
  • Zabezpečuje dobré hojenie rán – obnovuje kožu
  • Zlepšujú pamäť
  • Podporujú vitalitu a pozornosť
  • Znižujú nervozitu, vplyv stresu na organizmus
  • U žien i mužov zvyšujú plodnosť (problémy s počatím)

Koľko je odporúčané množstvo?

Ako sa hovorí, všetkého veľa škodí a rovnako je to aj v prípade vlašských orechov. Odporúča sa, k jednému z jedál počas dňa – ideálne k raňajkám, prijať 5 vlašských orechov. Takéto množstvo dokáže výrazne zlepšiť funkciu mozgu, posilniť zdravie kože, nechtov a vlasov a pri dlhodobom užívaní znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení, cukrovky a viacerých typov rakoviny.

Ako z orechov vyťažiť čo naviac?

2 (1)

V kombináciíi s teplým mliekom (s látkami kombinácia živín ktoré mlieko obsahuje), pôsobia orechy ako neutralizátor toxínov v ľudskom tele. V tejto kombinácií tiež urýchľujú regeneráciu zápalových ochorení horných dýchacích ciest a prispievajú k zlepšeniu akútnych stavov pacientov s tuberkulózou. Pre posilnenie imunity a podporu detoxikácie je vhodná aj kombinácia orechov s včelím medom.

Ak si ráno doprajete nasekané vlašské orechy s tvarohom a hrozienkami, získate veľmi účinný prostriedok pre podporu správnej činnosti srdcového svalu, regeneráciu pečene, nervového systému a prevenciu aterosklerózy. Rovnako prospejete aj svojmu zraku – zistilo sa, že kombinácia živín v tejto zmesi pôsobí ako prevencia poklesu zrakovej ostrosti spôsobenej vekom.

Nesmieme tiež zabúdať na to, že orechy sú veľmi užitočnou potravinou pri liečbe anémie, správnom psychickom vývoji, zlepšujú pamäť a pozornosť.

Cenné látky sú z orechov – rovnako, ako v prípade jadierok a semienok – sú získavané  a vstrebávané do organizmu len vtedy, keď je orech dostatočne spracovaný – požutý v ústach. Nemajte preto zbytočný stres, že sa vám kúsok orechu dostane medzi zuby. Látky, ktoré z neho takto získate, sú pre vaše zdravie hotovým pokladom.

S orechmi to však rozhodne nepreháňajte – vo vysokých množstvách sa môžu prejaviť nepríjemné alergické reakcie a nie sú vhodné ani pre ľudí trpiacich kolitídou. Nezabúdajte, že ich sila sa neukrýva vo veľkom množstve.

Najlepšie tipy pre zdravie