plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stehienka pečiem často, ale takéto fantastické sme ešte nejedli: 100-ročný recept na cmarové kuriatko – rozplýva sa v ústach!

Fantastické kuracie stehienka marinované v cmare. Sú nesmierne chutné, lahodné a doslova sa rozplývajú na jazyku.

Fantastické kuracie stehienka marinované v cmare.

 

 

Sú nesmierne chutné, lahodné a doslova sa rozplývajú na jazyku.

Recept má už viac ako 100 rokov.

Potrebujeme:

6 kusov stiehn (používame celé stehná)

 

 

1,5 – 2 poháre cmaru

1 – 2 lyžice oleja,

sušený alebo čerstvý cesnak

mleté biele korenie

sladká mletá paprika

pikantná mletá paprika

soľ

Príloha:

 

 

Opekané zemiaky

Ryža

Zemiaková kaša

Šalát

Postup: 

Stehienka opláchneme a vysušíme.

 

 

Cmar zmiešame s cenakom.

Dochutíme soľou, koreninami.

Do tejto jednoduchej marinády naložíme na noc kuracie stehienka.

 

 

Marinádu aj so stehienkami môžeme dať do uzatvárateľného vrecka.

Vo vrecku treba dobre pretrepať, aby sa marináda dostala na všetky miesta.

Na druhý deň vyberieme stehienka z chladničky.

 

 

necháme približne pol hodinku pri izbovej teplote.

A potom ich len uložíme na plech vymastený trochou oleja.

 

 

Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov cca 45-60 minút.

Počas pečenia je dobré párkrát preliať stehienka výpekom.

 

 

Ak je to potrebné, podlejte počas pečenia trochou vody.

V prípade, že sa stehienka začínajú zvrchu príliš pripekať, môžeme zakryť alobalom a nechať odkryté aj na posledné minúty.

 

 

Odporúčam, pretože to mäso je veľmi jemné a doslova sa roztápa v ústach.

Kuracie stehienka podávame s ryžou, alebo zemiakovou kašou.

V lete dobre padne aj verzia s ľahkým zeleninovým šalátom.

 

 

Je len na vás, ako si túto dobrotu vychutnáte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes