plny-hrniec_transparent_negativ.png

Citrónový koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku: Pripravený za 15 minút, nepotrebujete ani tortu!

Úžasný jemný pudingový koláčik, ktorého chuť vám vyrazí dych.

Ideálny partner k poobednej káve alebo čaju, ale nezradí vás pri akejkoľvek príležitosti.

 

 

Vynikajúci recept na jemný pudingový koláč z youtube kanála Lecker mit Kristy.

Potrebujeme:

Na puding:

1 vajce

50 g kryštálového cukru

štipku soli

20 g kukuričného škrobu

citrónovú kôru

šťavu z 1/2 citróna

200 ml mlieka

25 g masla

Na cesto:

3 vajcia

150 g kryštálového cukru

štipku soli

10 g vanilkového cukru

50 g kyslej smotany

150 ml rastlinného oleja

250 g múky

150 g prášku do pečiva

šťavu z 1/2 citróna

Na posypanie:

práškový cukor

Postup:

Do rajnice vložíme vajce.

Nasypeme cukor a soľ.

 

 

Pridáme škrob a metličkou vymiešame.

Do zmesi nalejeme mlieko a metličkou premiešame.

 

 

Nastrúhame citrónovú kôru.

Pridáme citrónovú šťavu a premiešame.

 

 

Rajnicu preložíme na sporák a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

Potom do zmesi pridáme zmäknuté maslo a miešame, kým sa neroztopí.

 

 

Krém prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Do hlbokej misy pridáme vajcia a cukor.

 

 

Ďalej pridáme soľ, vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme.

Potom nalejeme olej a opäť prešľaháme.

 

 

Do zmesi pridáme smotanu a vyšľaháme.

Potom preosejeme múku s práškom do pečiva a metličkou vymiešame.

 

 

Pridáme šťavu zo zvyšnej polovice citróna a zamiešame.

Cesto prelejeme do formy na pečenie a zarovnáme.

 

 

Puding vložíme do cukrárskeho vrecka a v tvare mriežky nanesieme na cesto.

Ozdobíme mandľovými lupienkami.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení posypeme práškovým cukrom.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes