plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasný citrónovo krém: Naplňte ním tortu, krémeš, alebo ho len dajte do pohára – je neskutočne chutný a svieži!

Výborný osviežujúci krém do studených pohárov aj nepečených dezertov. Skúste, je naozaj výborný.

Výborný osviežujúci krém do studených pohárov aj nepečených dezertov. Skúste, je naozaj výborný.

Potrebujeme

  • 100 g pšeničnej krupice,
  • 500 ml mlieka,
  • citrón,
  • 100 g masla,
  • 100 g cukru,
  • 30 g vanilkového cukru.

Postup:

Z mlieka, polovice cukru a krupice uvaríme ako klasicky krupicovú kašu, až kým nemá správnu hustotu. Zložíme z plameňa a necháme vychaldnúť, sem-tam premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila koža.

Maslo ušľaháme so zvyšným cukrom a potom  po lyžičkách vmiešame do krupicového krému. Do krému nakoniec primiešame aj citrónovú šťavu a kôru z jedného citróna.

Krém vložíme do chladničky na 60 minút. Dobrú chuť!

 

Najlepšie recepty na dnes