plny-hrniec_transparent_negativ.png

Citrónovo-jogurtový koláč: Jemný koláč, ktorý vás dostane!

Jemný citrónovo-jogurtový koláč, ktorý je ľahučký ako pavučinka.

Recept som objavil prednedávnom na internete a po vyskúšaní nás natoľko očaroval, že ho pripravujem takmer pravidelne.

 

 

Nadýchaný krémový citrónový koláč podľa receptu z portálu geschmackvoll.

Potrebujeme:

Na cesto:

2 ČL prášku do pečiva

120 g kryštálového cukru

1 balenie vanilkového cukru

120 g hladkej múky

3 vajcia

100 g margarínu

Na krém:

 

 

1 balenie želé na 500 ml tekutiny

2 bal. stužovača šľahačky

2 balenia smotany na šľahanie

1 balenie vanilkového cukru

350 g jogurtu

1 šálku kyslej smotany

120 g kryštálového cukru

2 citróny

Postup:

Najprv zmiešame múku s práškom do pečiva.

Do misky pridáme vajcia, cukor, vanilkový cukor, margarín.

A dobre vymiešame.

 

 

Do zmesi vmiešame múku.

Výslednú zmes nanesieme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.

 

 

 

Formu vložíme do rúry.

Pečieme 20-25 minút pri teplote 175°C.

Do hrnca pridáme želé, 50 g cukru, 300 ml vody a dobre zmiešame.

 

 

Necháme napučať a potom za stáleho miešania zahrievame (nevaríme).

Necháme vychladnúť.

Potom vyšľaháme smotanu so stužovačom šľahačky.

 

 

Do misky pridáme kyslú smotanu, jogurt, zvyšný cukor, vanilkový cukor a šťavu z citrónov.

Zmes vymiešame do hladka.

 

 

Potom vmiešame vychladnuté želé.

Hneď ako zmes začne tuhnúť  primiešame šľahačku.

 

 

Korpus vrátime do formy a nalejeme krém.

Vložíme do chladničky aspoň na tri hodiny.

Náš tip: namiesto kyslej smotany môžeme použiť aj tvaroh.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes