plny-hrniec_transparent_negativ.png

Citrónová torta bez pečenia: Lahodná krémová torta!

Výnimočná citrónová torta s jemným krémom.

Táto lahodná torta je vhodná najmä na letné mesiace, keďže nemusíte pri jej príprave zapínať rúru.

 

 

Lahodná krémová citrónová torta z youtube kanála Rapanello.

Potrebujeme:

pohár vody

1/2 pohára bieleho vína

trochu rumu

šťavu z 1/2 citróna

2 PL kryštálového cukru

Na krém:

500 ml mlieka

45 g kukuričného škrobu

citrónovú kôru

vanilkovú esenciu

3 vajcia

3 PL kryštálového cukru

dlhé piškóty

Postup:

 

 

Do misky nalejeme vodu, víno, rum a citrónovú šťavu.

Nakoniec pridáme cukor.

Metličkou premiešame.

 

 

V zmesi ponamáčame piškóty.

Poukladáme ich po krajoch a dne sklenenej formy.

Do hrnca pridáme vajcia a metličkou vyšľaháme.

 

 

Potom pridáme cukor, škrob a mlieko.

Dobre premiešame.

Nakoniec do zmesi nastrúhame citrónovú kôru.

 

 

Hrniec preložíme na sporák.

Na ohni miešame metličkou, kým nezačne vrieť.

Potom sporák vypneme.

 

 

Hrniec ihneď odstavíme.

Pokračujeme v miešaní ešte asi 1 minútu.

 

 

Do krému pridáme trochu esencie a premiešame.

Krém nalejeme do formy s piškótami.

 

 

Na vrch krému pridáme vrstvu piškót.

Rukami ich jemne pritlačíme.

Dezert vložíme do chladničky na 5-6 hodín, najlepšie na noc.

 

 

Po vychladnutí môžeme tortu posypať práškovým cukrom alebo kakaom.

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes