Výnimočná citrónová torta s jemným krémom.
Táto lahodná torta je vhodná najmä na letné mesiace, keďže nemusíte pri jej príprave zapínať rúru.
Lahodná krémová citrónová torta z youtube kanála Rapanello.
Potrebujeme:
pohár vody
1/2 pohára bieleho vína
trochu rumu
šťavu z 1/2 citróna
2 PL kryštálového cukru
Na krém:
500 ml mlieka
45 g kukuričného škrobu
citrónovú kôru
vanilkovú esenciu
3 vajcia
3 PL kryštálového cukru
dlhé piškóty
Postup:
Do misky nalejeme vodu, víno, rum a citrónovú šťavu.
Nakoniec pridáme cukor.
Metličkou premiešame.
V zmesi ponamáčame piškóty.
Poukladáme ich po krajoch a dne sklenenej formy.
Do hrnca pridáme vajcia a metličkou vyšľaháme.
Potom pridáme cukor, škrob a mlieko.
Dobre premiešame.
Nakoniec do zmesi nastrúhame citrónovú kôru.
Hrniec preložíme na sporák.
Na ohni miešame metličkou, kým nezačne vrieť.
Potom sporák vypneme.
Hrniec ihneď odstavíme.
Pokračujeme v miešaní ešte asi 1 minútu.
Do krému pridáme trochu esencie a premiešame.
Krém nalejeme do formy s piškótami.
Na vrch krému pridáme vrstvu piškót.
Rukami ich jemne pritlačíme.
Dezert vložíme do chladničky na 5-6 hodín, najlepšie na noc.
Po vychladnutí môžeme tortu posypať práškovým cukrom alebo kakaom.
Môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: