Ľahká citrónová piškóta s jogurtom a olejom: 100x jemnejšia ako klasická bublanina, HRNČEKOVÝ recept!

Toto citrónové cesto je nesmierne chutné, jednoduché a špeciálne tým, že obsahuje olivový olej. Vďaka tomu bude cesto ľahké a zaručene nebude suché. Koláč sme ešte vylepšili tým, že sme navrch navrstvili ovocie. Na meranie prísad používajte jogurtový pohár. Ak dáte cesto do menšej, vyššej formy, bude sa piecť dlhšie.

Potrebujeme:

2 poháre jogurtu

2 poháre ovocia

2 poháre múky

1 pohár cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 ks vajíčko

0,5 pohár olivového oleja

1 kus citróna

1 balíček vanilkového cukru

1 balíček prášku do pečiva

Postup:

Vajíčka vymiešajte v miske, pridajte jogurt, cukor, citrónovú kôru, čerstvo vylisovanú šťavu, vanilku a olej, potom ich dobre premiešajte.

V samostatnej miske zmiešajte preosiatu múku, prášok do pečiva a soľ, potom špachtľou alebo vareškou jemne premiešajte jogurtovú hmotu.

Vymiešajte do hladka, potom cesto navrstvite na stredne veľký plech potretý maslom a vysypaný múkou.

Na vrch navrstvite umyté, odkvapkané ovocie a vložte do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 170 stupňov 35-40 minút, potom otestujeme špáradlom.

Ak špáradlo vytiahnete čisté, koláč je prepečený, môžete ho vytiahnuť z rúry.

Pred podávaním môžete pocukrovať, alebo poprášiť kokosovu múčkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn