plny-hrniec_transparent_negativ.png

Citrónová maškrta s čokoládou: Famózny dezert, na ktorý potrebujete len pár surovín a príprava zaberie len niekoľko minút!

Pripravte si tento fantastický dezert podľa receptu z youtube, ktorý pohladí vaše chuťové poháriky.

Chutí naozaj skvele, zvládnete ho aj s deťmi a príprava zaberie len pár minút!

Potrebujeme:

Na penu: 

2 plechovky kondenzovaného mlieka po 395 g

2 tégliky šľahačkovej smotany po 200 g

150 ml citrónovej šťavy (asi z 5 citrónov)

Na čokoládovú vrstvu:

200 g roztopenej čokolády

200 g šľahačkovej smotany

Postup:

Kondenzované mlieko si nalejeme do mixéra.

A pridáme šľahačkovú smotanu. 

Teraz tieto dve zložky vyšľaháme po dobu asi 3 minút. 

Následne nalejeme citrónovú šťavu.

A pokračujeme v šľahaní. 

Vyšľahanú hmotu prelejeme do jenskej misy alebo do dezertných pohárov.

A potom odložíme na 2 hodiny do chladničky. 

Čokoládu si nalámeme a roztopíme vo vodnom kúpeli. 

Pridáme šľahačkovú smotanu a obe zložky spolu miešame, až kým sa úplne nespoja. 

Čokoládovú hmotu necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Potom ju nalejeme na stuhnutý krém do jenskej misy.

Teraz misu (alebo poháre) odložíme do chladničky na pár hodín, najlepšie na noc. 

TIP na záver:

Dezert môžeme prípadne ešte ozdobiť napríklad ovocím, orechmi alebo nastrúhanou čokoládou. 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes