Výborný koláčik – recept som našla prednedávnom na internete a hneď som ho aj skúsila. Je fantastický a naozaj ostane vláčny a mäkučký aj niekoľko dní!
Postup:
4 vajcia
1 hrnček cukru krupica (200 g)
1 hrnček polohrubej múky (200 g)
½ bal. prášku do pečiva
1 bal. vanilkového cukru
100 ml mlieka
100 ml oleja
3 citróny (asi 50-60 ml šťavy a kôru z jedného citrónu)
1 bal. vanilkového pudingu
Štipku soli
Postup:
Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny, postupne – slabým prúdom primiešame tekuté prísady – najskôr mlieko a potom olej. Nakoniec vmiešame aj sypké prísady – múka, pudingový prášok, vanilkovú cukor. Z bielkov a špetky soli ušľaháme tuhý sneh.
Nakoniec do cesto zľahka vmiešame sneh – ručne a cesto navrstvíme na menší plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi pol hodinku. Koláčik treba sledovať, keďže každá rúra pečie inak. Poprášime práškovým cukrom, necháme vychladnúť a môžeme podávať. Do cesta môžete pridať oriešky, alebo hrozienka.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Miška T.