plny-hrniec_transparent_negativ.png

Citrónová babetka: Fantastický svieži koláčik, ktorý ostane mäkučký a vláčny aj niekoľko dní!

Výborný koláčik – recept som našla prednedávnom na internete a hneď som ho aj skúsila. Je fantastický a naozaj ostane vláčny a mäkučký aj niekoľko dní!

Výborný koláčik – recept som našla prednedávnom na internete a hneď som ho aj skúsila. Je fantastický a naozaj ostane vláčny a mäkučký aj niekoľko dní!

Postup:

4 vajcia

1 hrnček cukru krupica (200 g)

1 hrnček polohrubej múky (200 g)

½ bal. prášku do pečiva

1 bal. vanilkového cukru

100 ml mlieka

100 ml oleja

3 citróny (asi 50-60 ml šťavy a kôru z jedného citrónu)

1 bal. vanilkového pudingu

Štipku soli

Postup:

Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny, postupne – slabým prúdom primiešame tekuté prísady – najskôr mlieko a potom olej. Nakoniec vmiešame aj sypké prísady – múka, pudingový prášok, vanilkovú cukor. Z bielkov a špetky soli ušľaháme tuhý sneh.

Nakoniec do cesto zľahka vmiešame sneh – ručne a cesto navrstvíme na menší plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi pol hodinku. Koláčik treba sledovať, keďže každá rúra pečie inak. Poprášime práškovým cukrom, necháme vychladnúť a môžeme podávať. Do cesta môžete pridať oriešky, alebo hrozienka.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Miška T.

Najlepšie recepty na dnes