Citrónová babeta s džemom: Piškóta tak výborná a nadýchaná, že kto ju ochutnal, hneď pýtal recept!

Tento koláčik je od pani Ivany N. a je krásne nadýchaný, s výraznou citrónovou chuťou. Keď ochutnáte jeden, budete si musieť dať aj ďalší. Pochutí si na ňom celá rodina a návštevy budú hneď pýtať recept.

Potrebujeme:

25 dkg polohrubej múky

1/2 prášku do pečiva

22 dkg práškového cukru

1 vanilkový cukor

1 dl oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 dl vody

šťava z 2 citrónov

4 vajcia

ríbezľový džem

Postup:

Ako prvé si z bielkov vyšľaháme sneh a pridáme asi polovicu cukru. Zvyšok cukru vyšľaháme spolu so žĺtkami a vanilkovým cukrom do peny. Pomaly prilejeme olej a vodu. Múku si zmiešame s práškom do pečiva a zapracujeme. Vlejeme citrónovú šťavu a nakoniec ručne vmiešame sneh. Plech30x40 cm si vyložíme papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 20 minút. Vychladnutý korpus rozkrojíme a jednu polovicu potrieme ríbezľovým džemom. Navrch priložíme druhú polovicu. Z práškového cukru, citrónovej šťavy a 3 PL teplej vody si pripravíme polevu. Polejeme ňou koláč a necháme stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)