Pripravujete fašírky vždy len z mäsa? Pridajte do nich zemiaky a kyslé uhorky, takú pochúťku ste dávno nejedli!

Vynikajúce fašírky inak - s mäsom, zemiakmi a kyslými uhorkami. Chutia vynikajúco a navyše, pripravíte ich rýchlo a jednoducho.

Vynikajúce fašírky s mäsom, zemiakmi a kyslými uhorkami. Chutia vynikajúco a navyše, pripravíte ich rýchlo a jednoducho.

Potrebujeme:

500 g uvarených zemiakov

500 g mletého mäsa

50 g nadrobno nakrájanej slaninky

2-3 ks kyselých uhoriek nakrájaných nadrobno

2 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 ml mlieka

4-5 lyžíc múky

Soľ a čierne korenie

Postup:

Mäso zmiešame s uvarenými, ošúpanými a nastrúhanými zemiakmi, cibuľkou, uhorkami a slaninou. Primiešame mlieko, vajcia, soľ a koreniny. Nakoniec primiešame dostatočné množstvo múky a mokrými rukami tvarujeme jednotlivé fašírky, ktoré vyprážame na oleji dozlatista z oboch strán.

Podávame so zeleninou alebo prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: ehezesmentes

recept: redakcia