Recept zo starého receptára – jemné „čipkované“ palacinky, ktoré sú nesmierne lahodné.
Recept, podľa ktorého robili túto sladkú pochúťku už naši rodičia.
Potrebné ingrediencie:
3 poháre hladkej múky
20 g čerstvého droždia
5 pohárov mlieka
4 vajcia
2 lyžice rozpusteného masla
1 lyžica cukru
4 lyžice oleja
1 lyžička soli
Postup:
Začneme oddelením bielkov od žĺtkov.
Bielky dáme do chladničky.
Vo veľkej mise zmiešame metličkou 1/3 mlieka.
Pridáme droždie, cukor, rozpustené maslo a žĺtky.
Pridáme aj mlieko.
Postupne pridáme múku a soľ.
Pridajte olej a potom pridajte vyšľahané bielka.
Dôkladne premiešajte.
Pred prípravou prvej palacinky si panvicu vymastíme trochou oleja.
Palacinky smažte na strednom ohni z oboch strán.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels