Recept zo starého receptára: Jemné „čipkované“ palacinky – Recept, ktorý používali aj naši rodičia!

Recept zo starého receptára – jemné „čipkované“ palacinky, ktoré sú nesmierne lahodné.

Recept, podľa ktorého robili túto sladkú pochúťku už naši rodičia.

 

Potrebné ingrediencie:

3 poháre hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

20 g čerstvého droždia

5 pohárov mlieka

4 vajcia

2 lyžice rozpusteného masla

1 lyžica cukru

4 lyžice oleja

1 lyžička soli

Postup:

Začneme oddelením bielkov od žĺtkov. 

 

 

Bielky dáme do chladničky.

Vo veľkej mise zmiešame metličkou 1/3 mlieka.

Pridáme droždie, cukor, rozpustené maslo a žĺtky. 

 

 

Pridáme aj mlieko.

Postupne pridáme múku a soľ.

Pridajte olej a potom pridajte vyšľahané bielka.

 

 

Dôkladne premiešajte.

Pred prípravou prvej palacinky si panvicu vymastíme trochou oleja. 

Palacinky smažte na strednom ohni z oboch strán.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels