Čínske sladko-ostré kuriatko so sezamom, za minútku hotové: Omnoho jednoduchšie, ako si myslíte a strašne dobré!

Minútkový obed s výbornou sladko-ostrou chuťou. Už netreba ničím dochucovať, výborný tip na skvelé jedlo. 

Minútkový obed s výbornou sladko-ostrou chuťou. Už netreba ničím dochucovať, výborný tip na skvelé jedlo.

Potrebujeme:

  • 2 väčšie kusy kuracích rezňov (kuracie prsia bez kože a kostí)
  • 3 lyžice škrobu (solamyl),
  • 6 lyžíc hl. múky,
  • 1 lyžica oleja
  • 1 vajce,
  • 1 lyžička soľ
  • 0,5 dl vody
  • 0,5 balenia prášku do pečiva.

Omáčka:

  • 4-5 lyžíc sezamových semienok
  • 40 dkg pikantného kečupu
  • 3 lyžice medu

Postup:

Všetky prísady na marinádu zmiešame, kuracie prsia nakrájame na kúsky, premiešame s marinádou a všetko spolu opražíme na oleji.  Keď sú kuracie kúsky hotové (asi tak 7 minút, možno aj menej), ešte horúce ich zmiešame s omáčkou. Môžeme podávať.

zdroj: ketkes